INTERIEURONTWERP COMPACT APPARTEMENT

BY MASTERS OF INTERIOR DESIGN

Dit ambitieuze jonge stel was op zoek naar een uitdagende, interessante koopwoning aan de rand van het centrum. Het moest een plek worden waarvandaan ze hun actieve, sociale lifestyle gewoon door konden zetten. Het moest ook een plek zijn die met ze rust zou bieden en mee kan bewegen in de toekomstplannen van hun veranderende leven.

LIVING ON YOUR OWN TERMS

Heel bewust maken deze mensen keuzes in hun leven. Of het nu om carrière gaat of om de lifestyle waar ze afgewogen voor kiezen. In de visie van onze opdrachtgevers hoort ook het interieur van hun nieuwe appartement daaraan te voldoen. Het moet ze uitdagen om het maximale uit hun leven te halen.

Er kan 's avonds best eens flink doorgewerkt worden aan de eettafel, maar dat mag het privé leven niet in de weg zitten. Werkspullen zijn zo aan kant omdat er in het kookeiland een opbergoplossing voor items zoals de laptop is geïntegreerd. Work hard, play hard gaat hier letterlijk op.

De opdrachtgevers hebben een uitgesproken visie op interieur en kunst. Dit bracht een interessante synergie teweeg op vlakken waar je niet zo snel aan zou denken. Wij boden de guidelines voor de kunst, denk aan locatie, glansgraad, kleur, stijl en afmetingen. Zij gingen, zoals ze zelf wilden, op speurtocht naar het juiste werk. Onze methode biedt bij iedere samenwerking genoeg ruimte voor je eigen inbreng.

Masters of Interior Design heeft een breed netwerk aan bouwpartners. In dit geval ging het stel met hun eigen aannemer aan de slag. Met onze tekeningenset en 3D ontwerp wist de aannemer exact was hij moest maken en is het project uitgevoerd zoals we met elkaar ontworpen hebben.

NO NONSENSE MET BOLD STATEMENTS

Toen ze ons voor het eerst het appartement toonden, zagen we een verborgen parel. Net aan de rand van het centrum hebben ze dit op het eerste gezicht onhandig ingedeelde appartement gekocht. De ogenschijnlijke nadelen zoals de lage ramen en een L-vormig plattegrond werden in het interieurontwerp juist het uitgangspunt voor de indeling van dit appartement. 

De plattegrond die we in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever hebben ontworpen ziet er simpel uit. Maar vergis je niet, het vergt veel aandacht en precisie om een goed werkende eenvoud te bereiken. Elke millimeter wordt nauwkeurig afgewogen. 

Het leven in het appartement speelt zich rondom het centrale kookeiland af. Of er nu met vrienden geborreld wordt, uitgebreid gekookt of een avondje hard gewerkt... het kan er allemaal. We hebben ervoor gekozen om de eettafel en het kookeiland in elkaar over te laten vloeien, maar wel uit te voeren in verschillende materialen. Zo voelt de tafel van fijn eikenhout warm en prettig aan, maar is het werkblad van keihard keramiek. Inbijtend citroensap maakt geen kans.

De grote, hoge kastenwand achter het eiland is uitgevoerd in roestvast staal, maar is afgewerkt met eikenhouten 'kast lijsten' om ervoor te zorgen dat de ruimte niet één grote keuken zou worden. Ook dit onderstreept weer wat ze zoeken in hun lifestyle: bold statements.

"Het moet gewoon werken én mooi zijn. Dat kán gewoon tegelijk." - Masters of Interior Design
Before & after video inclusief 3D ontwerp

COMPACTE RUIMTELIJKHEID

Een compact appartement ruimtelijk krijgen? Dat is een uitdaging die wij graag aangaan. Het is belangrijk om met grote gebaren te werken. Daarnaast wil je een bepaalde 'leesbaarheid' aan de interieurarchitectuur toe te voegen. Zo is het duidelijk dat zich aan de andere zijde van de betonnen muur het privé domein bevindt. Niemand zal per ongeluk de slaapkamer of badkamer binnenlopen.

Het leuke is dat deze betonmuur meer doet. Het begeleidt je de woning in als je 's avonds thuis komt en versterkt letterlijk de breedte van het appartement. 

In de interieurarchitectuur hebben we de karakteristieken van het pand door laten sijpelen en toegevoegd. Elementen als de bakstenen en betonnen muren, de machinegroene balk en de stevige planken vloer dragen hieraan bij. Je beseft je altijd beseft waar je je bevindt. Haast onbewust hebben we een heel subtiele touch toegevoegd. Zo is het plafond bijvoorbeeld in zacht roze uitgevoerd. Dit is niet iets dat je snel opmerkt, maar wel iets dat je voelt. Het brengt een bepaalde zachtheid in het interieur die je ook ontdekt als je de bewoners beter leert kennen. 

Op de bakstenen muur is tussen de eettafel en de zithoek een wandvullend fotobord in de kleur van de bakstenen verwerkt. Dit is de plek die zich langzaam vult met waardevolle fotoherinneringen uit hun sociale lifestyle. Het fotobord ligt op de looproute en is goed zichtbaar vanaf de eettafel. Zo zal het je uitnodigen de verhalen en herinneringen op te halen van leuke avonden, spannende events en uitdagende reizen.

HECTIEK VERSUS RUST

Naast alle hectiek zoeken onze opdrachtgevers ook specifiek momenten van rust. Het appartement biedt wanneer nodig de stilte in het oog van de storm aan sociale- en werkactiviteiten. De extra lage zithoek nodigt je daar perfect voor uit. Heerlijk om je in terug te trekken aan het einde van de dag. En wat blijkt? De ramen zitten nu op een perfecte hoogte om van de Amsterdamse skyline te genieten terwijl je heerlijk tot rust komt met een goed gesprek met elkaar. 

Ook het privé domein aan de andere kant van de betonnen wand straalt rust uit. Het kleurenpalet is hier ingetogener en de afleiding is kleiner. Zo is hier als hoofdeinde van het bed gekozen voor een natuurlijk behang met zachte tinten. Gecombineerd met de vlakke witte kasten, de houten vloer en het lichte beddengoed voelt deze ruimte heel zacht aan. Toch blijft het één geheel met de andere vertrekken omdat de houten vloer doorloopt en de betonnen wand weer herkenbaar maar subtiel aanwezig is. 

Met precies de juiste elementen in hun nieuwe interieur, zijn onze opdrachtgevers klaar voor hun nieuwe leven.

Plattegrond interieurontwerp Amsterdam

De rode stippellijn is de betonwand die de privé ruimtes afscheidt. De groene stippellijn de baksteen muur.

HOE KUNNEN WE HELPEN BIJ JOUW PLANNEN?

We komen graag bij je langs in jullie 'natuurlijke habitat', waar je ons alles kunt vertellen en vragen over jullie plannen.

Graag adviseren we je en helpen we graag met een plan van aanpak.