INTERIEURONTWERP BERGAMBACHT

BY MASTERS OF INTERIOR DESIGN

Wat doe je als interieurontwerper wanneer er een kloof zit in de stijl van je opdrachtgever? Wanneer de één voor strak en modern gaat en zijn vrouw het liefst zou wonen in een kleurrijk paleis? Kies je dan voor de middenweg met concessies en compromissen of ga je voor de diepere laag? 

HOE & WAAROM

Zoals vaak is het minder belangrijk hoe het er uit moet komen te zien maar waarom het er zo uit moet zien. Daar lag ook in dit geval de oplossing voor het interieurontwerp. 

Zo hebben we voor de opdrachtgeefster elementen in het interieur uitgevoerd in warme aardse kleuren en stoffen met weelde. Ook is er dankbaar gebruik gemaakt van de klassieke, luxe elementen die al in de monumentale notariswoning aanwezig waren. Ook zijn details zoals de detaillering van het houtwerk versterkt. 


Nu kun je denken: "Is dat niet juist de middenweg met compromissen?"


Gelukkig niet, want zo associeert onze opdrachtgeefster de luxe marmeren vloeren met de weelde van paleizen. Voor haar man daarentegen staat hetzelfde materiaal symbool voor de moderne eenvoud en puurheid.

Ook materialen zoals stofferingen en houtwerk zijn met zorg geselecteerd. Alle facetten van beide opdrachtgevers komen in het interieurontwerp samen. Zonder compromissen.

In de basis van het huis hebben we op deze wijze een harmonieuze vormgeving weten te bereiken die 100% aansluit bij de persoonlijkheden van de opdrachtgevers. Aangezien beiden een eigen werkkamer in het huis hebben, zijn dat de precies plekken waar de persoonlijkheid van eenieder nog meer uitgesproken is.

Zo hebben we bij de werkkamer van de man des huizes de klassiek houten vloer gecombineerd met wittinten en minimalistisch meubilair. Daarnaast zijn de originele kenmerken uit de rest van het huis ook in deze ruimte in acht genomen. Zo is het strakke wandmeubel in de klassieke verhoudingen, passend bij de stijl van de villa, ontworpen.

Zijn vrouw heeft daarentegen een veel zachtere werkkamer die niet onder doet voor een warme, gezellige koffiezaak met hoge lambriseringen en behangen. Toch hebben we ook hier een rustig minimalistische vormentaal aangehouden. 

PALEIS

Wij horen vaak dat onze interieurs een spiegel zijn van de persoonlijkheden van onze opdrachtgevers.

De brug over de vaart die voor het huis ligt, de zware grote voordeur, de lange gangen en de zolder met robuuste balken... Deze karakteristieken sluiten voor onze opdrachtgeefster aan bij het gevoel van het paleis waar ze zo naar zocht. Een droomhuis dat past bij haar gracieuze persoonlijkheid. Dit hebben wij doorgetrokken in elementen zoals een rijkelijk uitgevoerde entree, het weelderige hemelbed en de duizend-en-één-nacht wellness hoofdbadkamer. 

Ook de persoonlijkheid van haar man zijn we niet vergeten. Het weelderige hemelbed is bijvoorbeeld luchtig en ingetogen vormgegeven, zodat haar man hier ook comfortabel zijn nachtrust kan pakken.

In kastelen en paleizen worden bij ramen vaak in de muren zitjes uitgehouwen. Een op maat gemaakte houten raamzit met sierlijsten is onze moderne vertaling hiervan. Muurdoorbraken zijn op een authentieke wijze afgewerkt met houten schrijnwerk, zonder overboord te gaan in de klassieke detaillering.

De originele afmetingen van de ruimtes hielden we intact. In monumentale woningen zie je bijna altijd hoge plafonds, gecombineerd met compacte vloerafmetingen en een interieur in gulden snede verhoudingen. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, geeft deze combinatie een geborgen gevoel. Iets wat de vrouw des huizes zo waardeert.

De originele afmetingen hebben wij aangevuld met lange, subtiele zichtlijnen en optische verbindingen van de ruimtes. Zo brengen wij haar man juist weer de rust om af en toe aan het drukke leven te ontsnappen en weer op te laden. Het kleurschema met vergrijsde tinten en zachte, onbewerkte, natuurlijke materialen complementeert het rustgevende gevoel.

Vanuit dít huis kun je de wereld aan.

Onze bouwpartners zijn dit project aan het realiseren. Kom binnenkort terug voor de foto's!

HOE KUNNEN WE HELPEN BIJ JOUW PLANNEN?

We komen graag bij je langs in jullie 'natuurlijke habitat', waar je ons alles kunt vertellen en vragen over jullie plannen.

Graag adviseren we je en helpen we graag met een plan van aanpak.