INTERIEURONTWERP SCHIEDAM

BY MASTERS OF INTERIOR DESIGN

De zoektocht naar dit huis startte bij een huis met een eigen veilige, droge parkeergarage. Dit vanwege de liefde voor mooie auto's die de opdrachtgever koestert. Daarbij maakte het niet eens zoveel uit hoe het huis eruit zag.

Toch stuitten ze op dit prachtige monumentale pand gelegen aan een mooi stadspark met een tuin uitkijkend op de masten van de zeilboten in de binnenhaven van Schiedam. 

STATIG

De opdrachtgever viel voor de potentie die de woning biedt. Een droge plek voor twee auto's, ruimte te over in het huis zelf en de klassieke elementen gaven de doorslag.

Met de woonvertrekken boven de garage op de eerste en tweede verdieping voelt het huis als een heerlijke cocon waarmee de drukte van de wereld buiten gehouden wordt. 

Dit hebben we doorgezet in het ontwerp door diep vergrijsde kleuren en materialen toe te passen die je letterlijk omarmen. Om het maximale uit de woning te halen hebben we ervoor gezorgd dat elke ruimte een excuus heeft om er te willen blijven.

HET FAVORIETE MOMENT VAN DE DAG VORMGEVEN

"De dag starten met een sterke espresso om dan al wakker wordend gedachteloos weg te staren over het park... Je kopje staat op een groen marmeren tafeltje dat perfect opgaat in de Art Deco sfeer van het interieur. Ondertussen zie je in je ooghoek de schittering van de zon op de okergele gordijnen. Voor de vierpotige bewoner hebben wij ook een ruimte op maat ontworpen. De kattenbak is subtiel verstopt in de klassieke erkerbank. De kop van de kat heeft model gestaan voor de toegang tot zijn privé domein via een uitsnede in het hout van de erkerbank."

De vrouw des huizes heeft een ander ritme.

Stel je voor, je doet 's ochtends je ogen open. Zonder je af te hoeven vragen van wat je vandaag aan zal doen stap je de op maat ontworpen marmeren badkamer binnen om je voor de gigantische spiegel tegenover het vrijstaande bad klaar te maken voor de dag. Daarna verplaats je je naar het volgende vertrek, waar een ware door ons ontworpen kleding boutique zich ontvouwt... Van vintage outfit tot designer dress. Hier kun je de mooiste outfit voor vandaag uitkiezen.

In de avond herhaalt zich het ritueel zich in omgekeerde volgorde.

SEPARATE KEUKEN

Hoewel het in deze tijd de standaard zou zijn geweest om de keuken bij de woonkamer te betrekken, is er bewust voor een afgesloten ruimte gekozen om ongestoord het eten te kunnen bereiden. Echt een momentje voor jezelf. De originele keuken met granito blad is volledig bewaard gebleven. Met onze toevoegingen van wit marmer en maatwerk elementen vormt het een uniek samenhangend geheel. De langwerpige kookplaat met vier pitten naast elkaar maakt een elegante lijn en is een perfecte vondst voor deze situatie.

KLASSIEKE MATEN

Ondanks de grote eettafel is de ruimte in de eetkamer toch intiem genoeg om met zijn tweeën te dineren. Dit komt door de indeling, maar ook zeker door het materiaal en kleurgebruik dat je omarmt. De bronzen moderne kroonluchter trekt je blik naar het plafond vol gekleurde ornamenten, waarbij het opvalt dat de kleur van de kroonluchter exact de kleur is van de honderd jaar geleden beschilderde sierlijsten.

Ditzelfde geldt voor de zitkamer bij het balkon. Het lijkt alsof de klassieke houtkachel hier altijd al heeft gestaan maar is een bijzondere vondst van onze Masters bij een Amsterdamse antiekhandelaar. Deze kachel, ook weer in een naadloze kleurstelling met de suitedeuren en de lambrisering, zorgt ervoor dat er weer een hele goede reden is om in deze kamer te verblijven op een warme winteravond met een dekentje op de bank, lekker tegen elkaar aangekropen.

HOE KUNNEN WE HELPEN BIJ JOUW PLANNEN?

We komen graag bij je langs in jullie 'natuurlijke habitat', waar je ons alles kunt vertellen en vragen over jullie plannen.

Graag adviseren we je en helpen we graag met een plan van aanpak.