VAN LOODS NAAR WOONHUIS

BY MASTERS OF INTERIOR DESIGN

Ze wisten precies wat ze zochten. Een huis dat geen huis mag zijn. Een lifestyle in een loods. Een grote open ruimte, zo min mogelijk deuren, slimme opbergoplossingen, kunnen doen en laten wat je wilt. Een nomade zijn in je eigen huis en van plek naar plek bewegen. Dat is wat ze zochten.

VRIJHEID EN FUNCTIONALITEIT

Het meest belangrijke dat absoluut niet in het interieur mocht ontbreken was groen. Planten, kruiden, bloemen, leven. Wat perfect mogelijk was door de al in het pand aanwezige lichtstraat. 

Het pand hadden ze namelijk zelf al gevonden, waarbij de segmentatie in de vloer het uitgangspunt vormt voor het interieurontwerp. De ‘beschadigingen’ en littekens aan de vloer waren leidend voor de indeling. Vaste elementen kwamen hierdoor op een speelse manier in een lange lijn los in de ruimte te staan. 

Transitie van industriële loods tot woonhuis. Project in uitvoering.

LIFESTYLE

We hebben de favoriete momenten uit de lifestyle van onze opdrachtgevers ontrafeld en vertaald naar de vormgeving van het interieur. Hoe ze wonen, hoe ze werken, hoe ze spelen. 

Er was een wens om te lezen op een lounge chair, verstopt in een jungle van planten. Voor beiden hebben we zo'n zitplek gecreëerd. De klassiek moderne meubelstukken vormen zo een prachtig bohemian geheel met de binnengehaalde natuur om je heen. Alsof je in een kas vol geurende bloemen en planten zit.

Als voormalig horeca ondernemer heeft hij een hoog eisenpakket voor de centraal gelegen keuken. Zijn vrouw wil daar steeds een vorm van speelsheid en nonchalante perfectie aan toevoegen. Wij ontwierpen een professioneel kookeiland, uitgevoerd in roestvast staal. Daarachter een keukenwand in een specifieke indeling. Zo voldeden we aan zijn eisen. Het toevoegen van het houten, in hoogte verspringende element voor de planten, bracht juist de speelsheid waar zij naar verlangde.

"De gesprekken, interventies en suggesties brachten de plannen naar een ander niveau."

Al bij het eerste contact voelden we een fijne connectie met Marc en Sven en met hun manier van werken, waarbij functionaliteit mee wordt afgetoetst in het ontwerp. De contactdagen verliepen in een ongedwongen sfeer, als in een spontaan gesprek. Na Dag 1 waren we onrustig en verward: Wisten we wat we wilden of kwamen onze ideeën op losse schroeven na de gesprekken met Sven en Marc? Wat wilden we écht, en nog belangrijker: Waarom wilden we het? Ook na Dag 2 waren er nog twijfels: Hoe kon het haalbaar zijn om na Dag 3 al een eindresultaat klaar te hebben?
 


Het tempo waarmee onze gesprekken werden omgezet in concrete (interieur)realisaties werd continu hoog gehouden, waardoor onze onrust ongegrond bleek. Eventuele vragen werden tot in detail beantwoord en twijfels werden opnieuw besproken.
 


We kijken terug op 3 intense, maar bijzonder aangename dagen en zijn verrast en enorm tevreden met het resultaat. De gesprekken, interventies en suggesties van Sven en Marc brachten de plannen naar een ander niveau: naar dat wat voor ons essentieel is en het best bij ons past, in de ruimte en in ons leven.

interieurontwerp antwerpen
F&N, Interieurontwerp Antwerpen

URBAN UNDERGROUND MET DE RANKHEID VAN VICTOR HORTA

Beide opdrachtgevers hebben liefde voor vakmanschap en detaillering, maar wel met een bepaalde nonchalance. Het moet vooral niet geregisseerd zijn. Dit komt tot uiting in de verplaatsbaarheid van het meubilair en het continu veranderende landschap van planten, kunst en herinneringen van verre reizen. Terwijl de vaste elementen toch houvast bieden.

Fijne belijningen en ranke interieur elementen in combinatie met het groen doen denken aan de Art Nouveau tijd waarin Victor Horta en Henry van de Velde staal verbogen tot elegante, bijna natuurlijke vormen. Toch blijft het geheel nuchter door het gebruik van stevige industriële materialen zoals beton, roestvast staal en massief hout.

Het lichtplan is een essentieel onderdeel van het interieurontwerp. Daarom zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste noviteiten, technieken en mogelijkheden. Zo hebben we bij het ontwerpen van het lichtplan van deze industriële inrichting sterk rekening gehouden met de veranderlijkheid van het interieur. We werken hier bijvoorbeeld met richtbare spots op rails en makkelijk verplaatsbare en verstelbare losse verlichting. Door middel van de door ons geadviseerde draadloze domotica kunnen zelfs de lichtschakelaars meebewegen met de veranderlijke indeling. 

STRATEGISCH VERSTOPT VERNUFT

Achter panelen komen steeds weer vernuftig ingebouwde opbergoplossingen tevoorschijn, waardoor alles wat je niet in het zicht wilt hebben ook uit het zicht kan. Of het nu gaat om de garderobe, de kast bij het bureau of de plek voor de buitenkussens. Deze kussens overwinteren direct om de hoek van de schuifpui. Schijnt het zonnetje, dan haal je ze zó tevoorschijn uit de robuuste palissanderhouten inbouwkast. 

Ondanks het open karakter van het interieur blijf je je steeds verwonderen en nodigt de ruimte je keer op keer uit om er doorheen te bewegen. Het interieur heeft het rauwe randje van een krakersbolwerk, met graffiti artwork op de roldeur, terwijl het toch heel sophisticated en verfijnd is met de ranke latten van de vaste elementen.

Onze bouwpartners zijn dit project aan het realiseren. Kom binnenkort terug voor de foto's!

HOE KUNNEN WE HELPEN BIJ JOUW PLANNEN?

We komen graag bij je langs in jullie 'natuurlijke habitat', waar je ons alles kunt vertellen en vragen over jullie plannen.

Graag adviseren we je en helpen we graag met een plan van aanpak.