Basisverlichting in huis - interieuradvies
07 mei 2022 

Basisverlichting in huis - interieuradvies

LICHT = RUIMTE = LEVEN en we hebben het over leefruimtes... 

Met een goed lichtplan haal je het maximale uit je interieur en kun je elke sfeer creëren die je maar wilt. In de horeca en winkelinrichting worden deze lampen vaak gebruikt, juist omdat ze zoveel sfeer geven en op de juiste manier uitlichten. Wat in de horeca kan, kan nu dus ook bij jou. Masters of Interior Design heeft een eigen collectie geselecteerd met de juiste basisverlichting die ieder interieur tot zijn recht laten komen. 

De maan die door de wolken schijnt, sterren in de lucht, de flinstering van kaarslicht, een knisperend haardvuur, de felle zomerzon die schittert op het water, een zonsondergang... 

Licht heeft een enorme invloed op ons en op onze omgeving. Het is nooit hetzelfde. Licht is veel meer dan een lamp. Licht zit tussen je oren. Het doet iets met je...

"Het spel tussen licht en donker"

Enkele opbouwspot

Deze enkele opbouwspot is verkrijgbaar in wit, zwart en alu. Hij werkt op 12 volt en de trafo is inbegrepen. 

Voordelige webshop: Klik hier.

Halogeen lichtbronnen kun je direct mee bestellen:

  • 8 graden voor een theatraal effect
  • 24 graden voor een spotlight effect
  • 40 graden voor breed licht

Afmetingen: voet 15x9cm, totaal 19cm hoog

Upgrade naar LED: Wil je LED, dan adviseren wij deze lichtbron. Deze is dimbaar (naar fijn warm licht) en je kunt met een klik op de knop switchen tussen een brede 40 graden lichtbundel en een 24 graden smalle lichtbundel.

---

Tip: Plaats altijd een dimmer. Met dimmers kun je elke sfeer creëren die je wilt, op ieder moment van de dag. Er zijn inmiddels ook Philips Hue Dimmers, die je in de plafonddoos kan verwerken. 

Tip: Afhankelijk van de keuze van de lichtbundel krijg je het juiste lichteffect:

  • 40 graden is goede algemene verlichting om de ruimte goed te kunnen overzien. 
  • 24 graden bepaalt de balans tussen donker en licht. Goed voor speciale gelegenheden. 
  • 8 graden is accentverlichting. Welke bijzondere items of plekjes van jouw huis wil je uitlichten of accentueren?

Tip: Het gaat niet om de looks van de lamp, maar om de looks van het licht. De lamp, het armatuur is ondergeschikt en hoeft over het algemeen niet op te vallen.  

Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen