Sven van Buuren

INTERIEURARCHITECT

SVEN VAN BUUREN

Sven van Buuren

Sven van Buuren

Interieurarchitect

VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF

Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
 

OP ZOEK NAAR HET ULTIEME

Van jongs af aan is Sven al bezig dingen beter, mooier of handiger te maken. Dit natuurlijke talent zorgde er voor dat Sven al voor zijn achttiende als ontwerper van caravans een aantal innovaties op zijn naam had staan. In zijn vroege tienerjaren uitte deze ontembare drang naar optimalisatie zich ook in een andere grote passie: auto’s. Honderden tekeningen liggen nog in de kast met verbeterde automodellen. Ook werd de wereld van interieurarchitectuur en stedenbouw stelselmatig door hem onder de loep genomen.

“ALLE DETAILS SAMEN ZORGEN VOOR DE GROOTSTE IMPACT”

In 2007 behaalde Sven zijn Masters in interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Volgens velen een van de beste opleidingen voor interieurarchitectuur. Na een korte leerschool bij een architectenbureau en een interieurbouwer was het voor Sven tijd geworden om voor zichzelf te beginnen. Hij zag immers alweer kansen voor verbetering. Hij startte zijn eigen bureau voor interieurarchitectuur in Rotterdam, dat in 2015 werd samengevoegd met het bureau van Marc Müskens.

“IK KIJK GRAAG NAAR HET GROTERE PLAATJE.

WAT IS DE LAAG ERACHTER? WAT IS DE ESSENTIE?"

CREATIVITY IS A SYSTEM

Trajecten voor een interieurontwerp duren veel te lang, zijn onvoorspelbaar en bovendien erg onpersoonlijk. Deze combinatie zorgde ervoor dat vaak de essentie verloren ging en leidde tot ergernissen bij zowel de interieurontwerper als de opdrachtgever. Toch werkt tot op heden haast iedere ontwerper volgens deze traditionele werkwijze.

Sven ontwikkelde vanaf 2010 een nieuwe methode om tot een beter eindresultaat te kunnen komen. Sneller, persoonlijker en failsafe. 

Deze methode heeft hij sinds 2015 samen met Marc Müskens doorontwikkeld tot het huidige waterdichte D-D-C-C Systeem. Daarbij gaat het niet meer over hoe het er uit moet zien, maar waaróm het er zo uit moet zien. Met een visie op wat mogelijk is, gebaseerd op functionaliteit en persoonlijke betekenis.

Masters of Interior Design, interieurarchitectuur uit Rotterdam, was geboren.

Caravan Designer ● 1997 - 1999    

Owner LEF webdesign ● 2002 - 2005    

Masters opleiding interieurarchitect aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag ● 2003 - 2007    

Mede oprichter / manager De Interior Design Shop, Den Haag ● 2005 - 2006    

Werkzaam voor / met meerdere ontwerpbureau's ● 2006 - 2009    

Genomineerd voor de Paul Schuitema Award ● 2007                

Eigenaar Interior Issues Interior interieurarchitectuur, Rotterdam ● 2007 - 2015    

Oprichter LinkedIn Interior Architecture Group, 165k+ leden ● 2008 - now     

Genomineerd voor 'Best Restaurant Design' Award by Venues Hospitality ● 2012                

Mede eigenaar en interieurarchitect Masters of Interior Design ● 2016 - now    

Mede eigenaar Institute of Interior Impact ● 2018 - now