Welke kleur op de muur achter jouw schilderij?

Welke kleur op de muur achter jouw schilderij?

Masters of Interior Design is door de Volkskrant gevraagd om kleuradvies te geven voor achter de Grote Meesters van de schilderkunst. Wil je weten welke kleur op de muur achter jouw schilderij of foto past? Volg dan onze eenvoudige spelregels!



Hoe zorg je ervoor dat jouw meesterwerk gemaakt is voor jouw huis?!

  1. Bepaal op welke muur je jouw meesterwerk wilt hangen
  2. Kies jouw favoriete schilderij 
  3. Selecteer één kleur uit het meesterwerk
  4. Verf de achtergrond of muur in deze kleur
  5. Even laten drogen nog natuurlijk… en ophangen maar!


We geven je voorbeelden aan de hand van twee meesterwerken.

We selecteren deze meesterwerken in overleg met de Volkskrant. Het echte werk komt natuurlijk niet aan de muur te hangen. Daar gaat het ook niet om. Maar mocht je het mooi vinden, dan zijn er natuurlijk veel replica's te vinden. Van een echt schilderwerk tot een ingelijste fotoprint.

1. De Irisbeet van Monet en

2. De Amandelbloesem van Van Gogh.

Irisbeet in de tuin van Monet, Claude Monet

In 1883 vestigde Claude Monet (1840-1926), de Franse meester van het impressionisme, zich in het dorpje Giverny in Normandië. Daar legde hij zijn befaamde tuinen aan, die hij zelf vereeuwigde op doek. ‘Irisbeet in de tuin van Monet’ is een van zijn bekendste werken uit die periode, een bloemenzee met overweldigend warme paarse en rode tinten. Origineel: 1900, olieverf op doek, Musée d’Orsay, Parijs.


Welke kleur op de muur achter de Irisbeet?

welke kleur op de muur achter de amandelbloesem?

Een van de bekendste en mooiste werken van Vincent van Gogh (1853-1890). Hij liet zich inspireren door de Japanse kunst, wat onder meer terug te zien is in de scherpe lijnen waarmee de bloeiende takken van de amandelboom worden geaccentueerd. Hij maakte het als cadeau voor zijn broer Theo, die vader was geworden en zijn zoon naar Vincent had genoemd. De amandelboom symboliseert het nieuwe leven. Origineel: 1890, olieverf op doek, 73,5 x 92 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam.



En, heb je gevonden wat je zocht? 

Laat dan hieronder jouw reactie achter. We hebben nog veel meer  artikelen over KLEUR geschreven dus lees daarna vooral lekker verder. 

Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen