Hoe je je verlichting volledig op Philips Hue kunt bedienen

Wat is domotica?

Domotica is een verzamelnaam van slimme elektronica in huis. Domotica is namelijk de samenvoeging van de woorden domus (huis) en electronica. Een oven die verbonden is met de WiFi zodat je op je telefoon kan zien of je taart al klaar is is domotica, maar ook slimme verlichting zoals Philips Hue of de bediening van je gordijnen. 

Met je eigen tablet of smartphone kun je op deze wijze alle aangesloten electronica in huis eenvoudig bedienen, waar je ook bent. Maar dat niet alleen, je kan ze namelijk ook zo inregelen dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. De gordijnen die 's avonds dicht gaan als het donker wordt, tegelijk met dat de lampen aan gaan. Ook op vakantie, de verwarming die een open raam detecteert en de kamer niet verwarmt of weet dat je bijna thuis bent en alvast het huis voorverwarmt. Ook die handigheden brengt domotica met zich mee. 

Internet, beveiliging, verlichting, intercom, zonnewering, audio/video systemen, deur- en raamvergrendeling, klimaat en zelfs je koffiezetapparaat.

Reactie plaatsen