INTERIEURONTWERP VILLA

BY MASTERS OF INTERIOR DESIGN

Onze opdrachtgever had een gigantisch groot en mooi huis gekocht. Zo groot dat je elkaar erin kwijt kan raken. 
Belangrijk uitgangspunt voor het interieurontwerp was dan ook dat de bewoners meer tijd met elkaar als gezin wilden doorbrengen, maar dan wel gewoon je eigen ding kunnen blijven doen. De ruimte om je eigen ding te doen was er zeker. In overvloed.
 

TOGETHER ALONE

Deels in lijn met wat er al in het huis was, om niet alles opnieuw te hoeven aanpakken, was de opdracht om een plek te ontwerpen waarin iedereen samen wil komen. Waar je TV kan kijken, maar de ander wel rustig een boek kan lezen. Dat terwijl het haardvuur aan staat en de kinderen aan de tafel hun huiswerk maken.

Door de muur tussen een extra keuken en de woonkamer door te breken ontstond een grote open ruimte, die toch zones had. De ruimte had de vorm van een halve maan met ramen op het zuiden gericht. Aan de noordzijde was een achterom voor het personeel. Een zogenaamde 'sas'. Zo kon het personeel hun gang gaan en stoorden ze de familie niet.

De licht gebogen Minotti bank van 7,5 meter lang valt niet te missen en nodigt je direct uit om te komen loungen, maar de allergrootste eye catcher is de in leder uitgevoerde haardmantel van Boley. De haard zelf met glaslift en de 2 overige gelijke nissen voor het haardhout en de tv zijn van blauwstaal. 

Ook de op maat gemaakte organisch ontworpen raamzit met zachte, dikke lederen kussens wordt volop gebruikt. Het is misschien wel de meest favoriete plek van iedereen uit het gezin. Heerlijk in je cocon tussen de dekens en kussen mijmeren met uitzicht op de tuin.

Even met je laptop aanschuiven kan ook. Op een strategische plek is uit het zicht een werkplek verstopt, voorzien van alle kantoorbenodigdheden.

Waar voor velen de leefkeuken een moment samen is, is dat hier de woonkamer.

De grote eettafel is uit één stuk boomstam gemaakt. Hij wordt echter niet gebruikt voor het avondeten, maar vooral voor het hobbyen of het huiswerk van de kinderen. Ook wordt regelmatig de krant aan deze tafel gelezen. Bijzonder moment is trouwens het jaarlijkse kerstdiner. Dan neemt 18 man plaats aan de eettafel, waar een chefkok de mooiste gerechten op tafel tovert, onder begeleiding van een pianist. 

De buffetkast is gemaakt van exact dezelfde planken die ook op de vloer zijn toegepast. Deze kast is op maat gemaakt voor de behaalde trofeeën in de door de eigenaar beoefende sport. 

Door ons slimme lichtplan kun je met één druk op de knop de sfeer in de ruimte om toveren. Verander in een oogwenk van goed verlichte werkplek naar een warme setting voor een heerlijke filmavond met elkaar. 

HOE KUNNEN WE HELPEN BIJ JOUW PLANNEN?

We komen graag bij je langs in jullie 'natuurlijke habitat', waar je ons alles kunt vertellen en vragen over jullie plannen.

Graag adviseren we je en helpen we graag met een plan van aanpak.