Slimme opberg oplossingen appartement

Gefeliciteerd met je nieuwe appartement! En nu nog een slimme indeling met slimme opbergoplossingen. Want zeker in een appartement wil je slim met de ruimte omspringen. Wat wij tijdens onze interieur ontwerp opdrachten doen, is het nauwkeurig in kaart brengen van de processen die in het dagelijks leven van onze opdrachtgevers plaatsvinden.

"Je richt immers niet je appartement in, maar je leven."

Want alleen op die wijze kun je alles slim opbergen. Het gaat niet om zoveel mogelijk kubieke meter aan kast te krijgen. Het gaat erom dat de opberg oplossing er op het juiste moment op de juiste plek is.

Hoe we deze slimme opbergoplossingen ontwerpen?

Het allereerste dat we doen is onze opdrachtgevers het volgende in te beelden. Doe je mee?

Stel je eens voor: "Langzaam wordt je wakker in de nieuwe master bedroom van je nieuwe appartement. Je doet je ogen open en… ?" Wat doe je als eerste? Wat ligt er naast je? Wie ligt er naast je? ;) Hoe sta je op? Wat zijn jouw ochtend-rituelen? Is alles daarvoor praktisch opgelost en binnen handbereik? Van je slaapkamer loop je door naar de badkamer. Of ga je af op de geur van verse koffie? Breng daarom eerst je lifestyle goed in kaart. Stem het af op jou, je partner en/of je gezin.

Andere scenario’s zijn:

 • thuiskomen van je werk of thuiswerken,
 • boodschappen doen,
 • vrienden over de vloer,
 • lekker ontspannen,
 • terug van sporten,
 • tafel dekken en afruimen,
 • terugkomen van vakantie,
 • etc.

Allemaal scenario’s die vaak op de automatische piloot gaan waardoor ze ook snel ergernissen en irritaties kunnen opleveren. Bewust of onbewust. Nú is je kans op ze op te lossen.

slimme oplossingen interieur appartement schiedamDeze slimme oplossing met het haakje voor de jas en de spiegel is op exact het juiste moment op de juiste plek.
Meer over dit project boordevol slimme oplossingen vind je hier.

Alles wat je nodig hebt moet op het juiste moment binnen handbereik zijn.

Vraag jezelf bij elke activiteit het volgende af:

 1. Wat heb je aan?
 2. Wat heb je bij je?
 3. Wat heb je in je handen?
 4. Wat heb je nodig?
 5. Wat wil je meenemen?
 6. Wat wil je opbergen?

Wij noemen dit onderdeel van het ontwerpproces De Landingsbaan. Ontworpen om iedere dag zichtbaar makkelijker te maken. Zo weet je zeker dat jouw interieur vlekkeloos zal aansluiten op jouw lifestyle, waardoor je huis als vanzelfsprekend zal aanvoelen. Het hoort voor jou gemaakt te zijn!opbergen appartement

Opbergen op categorie

Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je jassen - het hele jaar door - op 1 plek te vinden zijn. Het is toch heerlijk om je winterjas snel te kunnen pakken bij de eerste koude dag. Of juist je zomerjas bij de eerste terrasdag! Creëer voldoende ruimte zodat je kledingkast in je master bedroom ook echt voor je kleding bedoeld is. Maar er zijn uitzonderingen. Soms kan iets er wel uitzien alsof het een walking closet is, maar kunnen er achter de deuren meerdere functies gecombineerd zijn.

"Maar het past precies..." Bakjes die precies de maat hebben voor wat er in gaat. Het geeft een kick, ik weet het... Echter, universele opbergsystemen zijn voor de lange termijn ideaal. Je kan ze altijd vervangen, uitbreiden of ergens anders voor gebruiken. Laat je niet verleiden voor leuke opbergbakjes die precies passen. Binnenkort past het niet meer, werkt het niet meer en wordt het een bende.
Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen