Ruimtelijke werking appartement door binnen-buiten effect

Ruimtelijke werking appartement door binnen-buiten effect

Op zoek naar meer ruimtelijke werking in je appartement of huis? Naast de bekende ruimtelijke oplossingen voor appartementen als werken met grote gebaren, mooie uitlijningen en zo groot mogelijke ruimtes creëren is er één ding heel belangrijk. We noemen dat het binnen-buiten effect.

Herken je dat? Dat je bij iemand voor het eerst binnenkomt en direct naar het raam loopt? Op vakantie doen we het allemaal. We betalen er zelfs meer voor, een hotelkamer met zeezicht. Op de huizenmarkt is het niet anders. We hechten veel waarde aan lucht, licht en zicht. 

Met de juiste indeling kun je de mooiste elementen van je huis én je omgeving benadrukken.

Wat vind je de grootste kwaliteit van het uitzicht van je nieuwe appartement? Waar kun jij nu al het meest van genieten? Is het de zon die schittert op het water? De skyline van de stad bij nacht, met al haar lampjes? Of zijn het de boomtoppen in de straat die er elk seizoen weer anders uitzien? De hijskranen en industrie aan de horizon? Laat terugkomen in je interieur waar jij gelukkig van wordt. Er zijn verschillende manieren om de aandacht op het uitzicht te richten.

ruimtelijke werking appartement

Uitleg over bovenstaand interieurontwerp:

Binnen en buiten verbinden is niet de enige spelregel die we hier gebruikt hebben. Kijk ook eens naar de overlap van functies en het effectief ruimtegebruik van de gang. Ook de opbergoplossingen zijn overal terug te vinden. Laat in de reacties weten welke andere tips jij hier verder terug gevonden hebt.

De kleuren van de verlichting hebben de zelfde tinten als van de zonsondergang

Als je een sterk binnen - buiten effect in je nieuwbouw appartement wilt creëeren, laat dan dezelfde materialen die je binnen toepast ook buiten doorlopen.

Heb je een balkon, kies er dan bijvoorbeeld voor om op je balkon dezelfde afwerking te kiezen als dat je binnen hebt. Niet alleen met de vloer kun je dit doen, maar ook met je plafond of wanden. Zelfs de verlichting kan binnen en buiten hetzelfde zijn.

Hetzelfde materiaal binnen en buiten toepassenJe zult zien dat je pui of buitengevel dusdanig onopvallend wordt waardoor de grens tussen buiten en binnen vervaagt. Je kunt het ook omkeren door buiten naar binnen te halen. Verbind het gevelmateriaal met de muur van jouw appartement.

Let op: Houd er rekening mee dat de materialen, materiaalafwerking en producten geschikt zijn voor buiten en niet van kleur veranderen.

Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen