Logica, rust en ruimte in je nieuwbouw appartement

Logica, rust en ruimte in je nieuwbouw appartement

Wat wil je dat straks de eerste indruk is als je binnenkomt? Wil je dat het interieur zich langzaam aan je onthult of zoek je direct een grote eye-catcher? En daarmee bedoelen we niet een volgestopte speelgoedkast. Aan jou de keuze. We zullen een paar geheimen aan je onthullen hoe jij kunt zorgen voor meer logica, rust en ruimte.  

rust en logische indeling appartement

Logica, rust en ruimte in je nieuwbouw appartement

Wist je dat de mens van nature links georiënteerd is? Het is onze meest natuurlijke weg om te volgen. Je bent vast wel eens bij iemand of ergens binnen geweest, waarbij je de neiging had om de verkeerde kant te lopen. Het mooie is, je kunt dit sturen. Je kunt de draairichting van de deur aanpassen, glas in een deur plaatsen bij een deur waar je wilt dat mensen heen gaan, een dubbele deur toepassen, de kleur aanpassen en op laten vallen. Allemaal ontwerp trucs om jouw nieuwbouw appartement logisch aan te laten voelen.

De eerste indruk

leidingkoker uit het zicht 3leidingkoker uit het zicht

De grote eyecatcher hier is het prachtige uitzicht over het IJ. Alles heeft daarvoor plaats gemaakt. Zelfs de tv is flexibel.

Wat is het eerste dat je ziet als de ruimte zich opent? Is het WOW? Heeft het genoeg verleiding om door te lopen?

Zorg voor voldoende beweegruimte. Laat je meubels geen obstakel vormen en zorg voor een goede doorlooproute. Maak de paden daarom ruim en logisch en houd ze minimaal 1 meter breed voor een royale uitstraling. Je moet zonder te slalommen van de ene kant naar de andere kant moeten kunnen doorlopen.

Ook langs de muren.

Zorg voor lange zichtlijnen, met zo min mogelijk onderbrekingen. Even testen met je huidige interieur?Als je nu onrust ervaart in je huidige interieur dan moet je dit zeker even doen.Ik ga je zometeen 2x dezelfde vraag stellen. Eerst wil ik dat een schatting maakt, van wat je denkt dat het antwoord is. De tweede keer mag je gaan tellen en controleren. Komt ie:

Hoeveel items ‘denk je’ dat er bij jou van links naar rechts tegen de langste muur van je woonkamer staan? Denk aan kast, plant, krukje, vloerlamp, krat of mand maar ook een schilderijen of foto’s tellen mag je meerekenen. Wat is je antwoord?

Ga nu eens werkelijk tellen. En? Komen de aantallen overeen? Als er meer items staan of hangen dan gedacht, dan zou dat de onrust kunnen verklaren.

Vaak is het allemaal afleiding en zorgt het voor een hoop onrust. Meer tips over het indelen van je appartement vind je hier.

Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen