wat is de beukmaat van een woning

Wat betekent Casco?

Je hoort het steeds bij de nieuwbouw van je huis, maar wat is Casco nu eigenlijk precies?

Casco omvat de bouwkundige vaste elementen van de bouw. Dat zijn alle dragende en constructieve elementen die je huis wind- en waterdicht maken.

Wordt je huis casco opgeleverd, dan verzorgt de bouwer alleen de ruwbouw. Het huis wordt dus wind- en waterdicht opgeleverd. Het geraamte van het huis staat, inclusief ramen met glas, deuren en dak.

Het huis is dan echt nog onbewoonbaar. Je regelt bij een casco oplevering dus zelf de afbouw zoals vloeren, leidingwerk, badkamer en keuken.

Dat afbouwen op een mooie manier, daar kun je ons perfect voor inschakelen. Wij maken samen met jou een ontwerp dat naadloos aansluit bij jullie lifestyle. Daarna kan ons bouwteam alles voor jou uit handen nemen.

Let op: bij veel nieuwbouwprojecten betekent casco net weer iets anders. Soms zitten de kabels, het leidingwerk en verschillende installaties er al in. Zorg dus dat je goed kijkt wat er wordt bedoeld met casco bij jouw huis.

Soms wordt alleen een deel van het huis casco opgeleverd. Bijvoorbeeld de badkamer. Vaak komen dan de leidingen op een centrale plek uit de vloer die niet egaal is afgestort.

Reactie plaatsen