Hoe maak ik optimaal gebruik van de ruimte?

Optimaal gebruik van het woonoppervlak van je nieuwbouw appartement maken, kan op verschillende manieren. Waar je de echt ruimte kunt winnen is in de ‘logistieke ruimte’. De vierkante meters zoals in een tussenruimte, gang of hal.

Dit vloeroppervlak heeft maar 1 functie: doorlopen van de ene naar de andere ruimte.

Zeker bij een appartement zijn dit dure kuubs. Ik ga je met onderstaande vraag uitdagen of het ook anders (lees: beter) kan.

Kun je een oplossing bedenken waarbij je het vloeroppervlak van een gang of hal bij een andere zone kunt laten horen? Of beter nog: Hetzelfde vloeroppervlak kunt gebruiken voor een andere activiteit dan alleen maar een doorloop?

Als je dit echt wilt laten slagen zul je behalve de multifunctionaliteit ook de interieurstijl door moeten trekken. Eenheid in kleuren en materialen zal de woonzones vloeiend in elkaar laten overlopen.

oppervlak gang efficient gebruikenDe gang wordt hier dubbel gebruikt met opbergen, werken en loungen

Uitleg over bovenstaand interieurontwerp:

Door alle buitenmuren vrij te houden is een heel ruimtelijk interieur ontstaan. Alle functies zijn samengevoegd in het houten middenblok. Waar mogelijk is dubbel gebruik gemaakt van de ruimte. Door de bank ín het blok te plaatsen, ontstaat een ruime zithoek op de plek waar het zonnetje het lekkerst naar binnen schijnt.


Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen