fbpx

Altijd een leeg aanrecht

 

keuken-op-maatMijn vorige blog ging over de badkamer: zelf ontwerpen of een standaard badkamer kiezen. Vandaag vertel ik over de voordelen van zelf je keuken ontwerpen. Als je een nieuwbouwhuis koopt, biedt de projectontwikkelaar daar vaak een keuken bij aan. Makkelijk, maar heb je niet liever een keuken die precies bij jouw wensen past? 

1. Nooit meer je hoofd stoten tegen de afzuigkap

Een keuken op maat kan je precies volgens jouw wensen inrichten. Het aanrecht past precies bij jouw postuur, en de afzuigkap wordt hoog genoeg opgehangen, zodat je er niet je hoofd aan kan stoten. Zeker als je linkshandig bent heeft een keuken op maat grote voordelen: je kan dan de scharnieren van je koelkast en kastjes aan de rechterkant laten plaatsen, zodat je ze met je linkerhand je spullen kan pakken.

2. Je keuken past precies

Een keuken die je op maat laat maken past precies in je huis. De keuken wordt zo gebouwd dat alle ruimte gebruikt wordt, zonder dat je rare hoekjes overhoudt. Hierdoor heb je geen afwerkpanelen of afdeklatjes nodig: de hele keuken is gemaakt van de materialen die je kiest. En alles kan: als je liever een rond kookeiland wil, of een aanrecht zonder kastjes eronder, dan is dat geen probleem. Het is jouw keuken, en geen onpersoonlijke fabriekskeuken.

3. Gebruik de kleuren van je favoriete meubels

Belgisch-hardsteen-gecombineerd-met-koper-200x300Een keuken die je zelf hebt ontworpen heeft meer eenheid. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je aanrecht te laten overlopen in de eettafel, of om bij het kookeiland een barretje te maken waar je aan kan ontbijten. De materialen en kleuren van je keuken kan je laten aansluiten bij meubels die je al hebt.

Op de foto rechts zie je een bar van hardsteen, met een koperen front. Deze bar heb ik ontworpen voor Golfclub Naarderbos. Op het stenen aanrecht is een werkblad van RVS gemaakt. De koperen plaatjes worden aangelicht door LED-verlichting, waardoor de bar heel mooi warm opgloeit.

4. Je spullen passen precies in de keukenkastjes

Als je kiest voor zelf je keuken ontwerpen, kan je voor elk kastje precies de maat aangeven. Zo zorg je dat al je spullen in de kastjes passen. Je houdt dus meer ruimte over op het aanrecht. Of misschien wil je een aanrecht dat helemaal leeg is? Overal is een oplossing voor te vinden: bijvoorbeeld een lade met stopcontact waar je koffiezetapparaat en waterkoker in passen, of een uitschuifbare snijplank.

5. Een plek voor je kruidenplanten

In een keuken op maat kan je het zo persoonlijk maken als je wil. Een paar voorbeelden: als je het belangrijk vindt om je afval te scheiden kan je hier ruimte voor vrij maken. Een plek om je vuile vaat uit het zicht te zetten. Een plank voor je collectie kookboeken, een plek voor je kruidenplantjes, in een standaard keuken is dit allemaal niet vanzelfsprekend. Door een combinatie van open en gesloten kastjes kan je bijzondere items laten zien en wordt je keuken persoonlijker, zonder rommelig te zijn.

Leave a Reply 0 comments