Nieuwbouw projectontwikkelaar vervolgstappen, deadlines en tijdspad

Nieuwbouw projectontwikkelaar vervolgstappen, deadlines en tijdspad

Gefeliciteerd! Je hebt net je droomhuis gekocht. Wow! Kersverse eigenaar van een nog te bouwen appartement. Het lijkt nog een hele tijd te duren voordat je je huis echt in kan.

Maar dan...

Sneller dan verwacht komt de projectontwikkelaar met een aantal belangrijke deadlines bij je. Zo moet je binnenkort de indeling van wanden en deuren doorgeven en rondom die tijd ook de stopcontacten en lichtpunten. Maar ja, waar komen die? Want wat wordt überhaupt de indeling? 

En dan nog de badkamer en keuken. Weer honderden opties en mogelijkheden. Welke kraan? Inbouwkraan of opbouw? Stortdouche of handdouche? RVS of chroom en wat is eigenlijk het verschil? Met of zonder ontkalker? Heeft dat wel zin en mag dat wel? Wel of geen bad? Vrijstaand of niet? Wat voor tegels? Heb ik straks iets gekocht dat ik over een paar jaar niet meer mooi vind?

Ga zo maar door. Keuzestress! En gaan we dit regelen via de vriendjes van de projectontwikkelaar of toch zelf op pad? Waar begin je? Voor jou is het allemaal nog een blanco canvas.

nieuwbouw projectontwikkelaar waar begin je

En nu?

Hoe je je bank, stoelen, tafel en keuken gaat positioneren bepaalt waar je je stopcontacten wilt hebben, waar je je lampen wilt hebben en waar de tv komt. Dus eigenlijk wil je daar beginnen: wat wordt mijn indeling? 

Waar komen mijn meubels te staan? Om daar achter te komen is het verstandig om jezelf de juiste vragen te stellen. Simpele vragen zoals: met hoeveel mensen wil ik tegelijk aan de eettafel kunnen zitten of tv kunnen kijken?

Maar ook complexere vragen zoals:

  • Wat wordt straks mijn favoriete plekje in de ochtend?
  • Hoe wordt onze nieuwe routine eigenlijk?
  • Waar laat ik straks mijn sleutels of boodschappen?
  • Hoe kom ik binnen?
  • Wat worden de looproutes en zichtlijnen? 
  • Wil ik een grotere woonkamer en offer ik daarvoor een (logeer)kamer op? 
  • Waar wil ik eigenlijk naar kijken?

Kortom, hoe gaat je nieuwe lifestyle eruit zien? 
En om de druk maar even op te voeren: je hebt maar 1 kans en dat is nu! 

dromen van je nieuwe lifestyleWat ga jij straks doen als het klaar is?

Aanpassingen aan de basisplattegrond nieuwbouw

Die aanpassingen aan de basisplattegrond, inrichting en de afbouw gaan gewoon geld kosten. Geld dat je zo goed mogelijk wilt besteden. Wanneer het af is wil je niet denken: "had ik het maar anders gedaan...". Dat is een gemiste kans.

Daarom is nu het allerbelangrijkste: breng je toekomstige lifestyle in kaart. Wat zijn je wensen? Wat zijn je dromen? Wat zijn je eisen? Hoe ziet het ideale plaatje eruit? Hoe beweeg je door de ruimte? Hoe ben je samen? 

Jullie lifestyle in kaart brengen is ook wat wij altijd doen wanneer wij een nieuw ontwerp maken. De allereerste sessie is een Discover sessie. Marc gaat dan met jullie aan de slag om diep op jullie ideale beleving in te duiken. Sven onderzoekt intussen hoe jullie lifestyle in de architectuur van het huis past. Gedurende deze Discover sessie bewegen deze twee invalshoeken naar elkaar toe. 

Indeling nieuwbouw huis

Wat eerst een blanco canvas was, is nu ineens een 3D indeling van jullie nieuwe huis. Nu gaat het echt voor jullie leven. Virtueel lopen we samen door het huis en kun je je zelf er al zien wonen, net zoals je droomde toen je het huis kocht.

In de twee opvolgende sessies bouwen we het 3D ontwerp samen met jullie verder uit. Helemaal klaar voor de projectontwikkelaar om over te nemen. Ons model is erop bedacht dat alle (ad hoc) vragen van de projectontwikkelaar beantwoord zijn. 

Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat de aannemer je voor elk wissewasje op je werk belt, met een vraag die je direct moet beantwoorden. Kun jij je gewoon focussen op hoe het er straks allemaal echt uit gaat zien.

Meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij je nieuwbouwhuis? Klik dan hier en vertel ons wat meer over jullie project.

Over de schrijver
Sven van Buuren (1980), interieurarchitect, bezit een aangename mix van rationaliteit versus groot dromen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes. Keuzes waar je in eerste instantie niet aan dacht, maar waarvan de consequenties altijd positief worden benut. Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.
Reactie plaatsen