fbpx

Luxe sfeer in je badkamer. Creëer je eigen spa: 5 tips

luxe sfeer in je badkamer

 

Hoe creëer je een luxe sfeer in je badkamer?Met onderstaande tips creëer je in een handomdraai je eigen wellness spa beleving. Thuis. In jouw badkamer.

More...

je eigen spa creëer je door de mooiste shampoos te laten zien. Kies voor handige haakjes om ze op te hangen!

1. Selecteer je mooiste shampoo's

Zet je mooiste shampoos, luchtjes en cosmetische spulletjes bij elkaar. Nu je hier toch mee bezig bent, houd rekening met geur: ga voor geurstokjes of geurolieën.

In de douche verzamelen zich meestal snel veel verschillende shampoos en douchegels. Welke worden nu echt gebruikt? Zijn het er maar een paar? Kijk eens of er leuke zeeppompjes zijn die je kunt gebruiken.

​2. Luxe sfeer creëer je door je handdoeken op te rollen

Je handdoeken oprollen in plaats van opvouwen maakt al een wereld van verschil. En kijk eens naar mooi badlinnen van een dikke, luxe kwaliteit. Koop een aantal mooie handdoeken en gebruik deze eens! Oh, vergeet niet die mooie, warme badjas op te hangen!

Tip: Om een luxe sfeer in de badkamer te creëren hanteren wij altijd de ontwerp regel "dezelfde kleuren, andere materialen". Heb je donkergrijze tegels, kies dan voor een donkere (warm)grijze handdoek of luxe badjas. 
in je eigen spa horen natuurlijke materialen thuis. Wat dacht je van dit boekenrek voor boven het bad?

3. Kies voor natuurlijke materialen

Een badkamer moet uiteraard vooral praktisch zijn. Maar met de toevoeging van een paar natuurlijke materialen, naast alle technische materialen creëer je al snel je eigen spa met veel sfeer. Denk eens aan kiezels, een houten of bamboe mat, leemstuc op de muur of grote planten in een pot.

4. Zorg voor een goed lichtplan

Verlichting maakt of breekt je eigen spa sfeer. Zorg ervoor dat je verschillende settings kunt creëren in je badkamer. Met ledverlichting kan dit eenvoudig. Vervang de lampen bijvoorbeeld door Philips Hue (of IKEA Trådfri) lichtbronnen. Zorg ervoor dat je meerdere lichtpunten hebt, dus niet alleen de centraaldoos en de spiegelverlichting. 

Zit je vast aan het stroompunt in het midden van het plafond? Ga dan voor een goede opbouwspot met een grote reflector en een scherpe lichtbundel van 24 graden (AR111) en een dimmer. ​

Plaats in je eigen spa alle gebuiksvoorwerpen uit het zicht. Bijvoorbeeld in een mooi ladeblok.

5. Plaats je dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit het zicht

Als je een luxe sfeer in je badkamer wilt, dan wil je het toilet uit het zicht. Dat kan met een slimme indeling. Ga je niet verbouwen, zorg er dan voor dat alle praktische zaken zoveel mogelijk zijn opgeborgen. Denk ook aan de toiletrolhouder, je tandenborstel, etc.


Bonus: Nog 5 badkamertips

Meer badkamer inspiratie? Check dan dit artikel met 5 badkamer interieurtips waar je zelf nooit opgekomen was.


Deze tips werken trouwens ook fantastisch bij de verkoop van je huis. Zo tover je jouw wasstraat eenvoudig om in een heerlijke wellness spa. Dit is Marc ook gelukt met zijn 18 jaar oude badkamer...

Wat is jouw ultieme tip voor een luxe badkamer uitstraling? Deel ’m hieronder. We kijken uit naar je reactie!

Leave a Reply 0 comments