INTERIEURONTWERPER

MARC MÜSKENS

Marc Müskens

INTERIEURONTWERPER

SUPERHELD, PILOOT OF POLITIEAGENT?   

Geen twijfel over mogelijk: Marc Müskens (1983) heeft altijd al de droom gehad om interieurontwerper te worden. Het zou velen verbazen hoeveel gedetailleerde tekeningen en plattegronden van luxe huizen je kunt vinden in zijn kleurboeken. Met zijn jeugdige portie ongeduld kon hij niet wachten om zijn titel te mogen halen in de designwereld. 

Onder begeleiding van Lidewij Edelkoort en Liesbeth van der Pol studeerde hij in 2007 af aan de gerenommeerde Design Academy Eindhoven. In 2008 was het zover en opende Marc Müskens trots de deuren van zijn eerste ontwerpstudio. Klaar om de grenzen van de interieur en architectuur verder te gaan verkennen.

"De beste ideeën zijn de ideeën die het leven mooier maken"

VAN MODDER TOT MAATPAK

Marc Müskens is als interieurontwerper is dol op contrasten en verhalen. Hij gaat graag met allerlei soorten mensen de interactie aan, op verschillende plaatsen. Marc kan genieten van de kleinste dingen en de creatie van onvergetelijke ervaringen. Met zijn continue honger naar fysieke en mentale uitdaging is dit voor hem ‘Living on Your Own Terms’. Het gevoel van vrijheid.

"We zijn eindeloos nieuwsgierig, over alles" zei Marc lachend.

Marc Muskens

FORM FOLLOWS MEANING

Marc's ervaringen in de horeca, internationaal toerisme en entertainment leerde hem de kunst van verwachtingen overtreffen en verlangens vervullen. Toen Marc dit natuurlijke talent ging inzetten in zijn eigen business, kreeg hij al snel door dat het vak interieurontwerpen niet louter gaat over ‘mooie dingen je huis in slepen’.

Hier zat meer achter. Veel meer. De impact van wonen bleek vele malen groter dan vooraf werd aangenomen.

Deze persoonlijke ontdekkingstocht inspireerde Marc Müskens om anderen hetzelfde te kunnen laten ervaren, te laten zien, te laten voelen. Toen zijn pad in 2015 onverwachts met Sven van Buuren kruiste, ging het al snel niet meer om ‘hoe’ iets eruit komt te zien, maar ‘waarom’ het er zo uit zou moeten komen te zien.

Masters of Interior Design was geboren. Met een visie op wat mogelijk is, gebaseerd op functionaliteit en persoonlijke betekenis.

Design Academy Eindhoven, Man & Public Space, onder Lidewij Edelkoort & Liesbeth van der Pol ● 2001 - 2007   

Horeca, internationaal toerisme & entertainment ● 2003 - 2004    

Eigenaar ZOOMMM, Interior Design for Successful Living ● 2008 - 2018    

Nominatie Design in Detail Award, Brainport Eindhoven ● 2008    

ZOOMMM Vastgoed Presentatie ● 2009 - 2014    

TV: Topstylist, Net 5 ● 2009                

Nominatie Building Holland Awards ● 2010    

Publieksprijs, Provinciale Starters Trofee ● 2012     

Lancering boek Interieur 7 Stappenplan, ZOOMMM ● 2014                

Mede eigenaar en interieurontwerper Masters of Interior Design ● 2016 - now

Lancering Verkoop Je Huis Zo ● 2017

Mede eigenaar Institute of Interior Impact ● 2018 - now