HEAVEN
ELEVEN

Onze religie

Goede ontwerpen ontstaan niet door ‘lekker creatief’ te zijn. Nee, ze ontstaan door eerst heldere uitgangspunten te formuleren en hierbinnen oplossingen te vinden. 

Wanneer je deze heilige ontwerpregels volgt, zul je direct verschil zien en voelen. Het zijn de tips en trucs die we dagelijks inzetten voor een ultieme woonbeleving!

01. Weinig & Groot

Een grote fout die veel mensen maken, is dat ze voor te kleine meubels kiezen. Hoe raar het misschien ook klinkt, zelfs kleine interieurs lijken groter met grote inrichtingselementen. Groot is altijd indrukwekkend en geeft meer rust. Heb je een ruim interieur, zet het dan niet vol om te laten zien wat er allemaal in past. Juist door een grote ruimte eenvoudig en strak te houden, komt de ruimte beter tot zijn recht.

02. Dezelfde kleuren in verschillende materialen

Misschien wel het grootste geheim is het toepassen van dezelfde kleuren in verschillende materialen. Al is je interieur nog zo uitgesproken, toch zorgt deze ontwerpregel altijd voor eenheid. Een harde grijze betonvloer kan bijvoorbeeld kil ogen, maar in de juiste combinatie met andere grijze zachte materialen, bouw je juist een heel prettige sfeer.

03. Logistiek

Zorg voor voldoende beweegruimte. Laat je meubels geen obstakel vormen voor de doorlooproute. Maak de paden daarom ruim en logisch en houd ze minimaal 1 meter breed voor een royale uitstraling. Je zou zonder te slalommen van de ene naar de andere kant moeten kunnen lopen.

04. Stijlloos

MoID is stijlloos. We hanteren geen vaste stijl. Houd je van traditioneel of klassiek? Van strak of minimalistisch? Of valt jouw smaak niet te vangen? Dit maakt ons vak juist zo uitdagend en iedere keer weer anders. Het is geen [Ctrl-C] [Ctrl-V]. Het draait om jou. Jij bent ons uitgangspunt. Daar putten wij onze inspiratie uit. Anders zou ieder ontwerp een kopie zijn van het vorige.

05. Flexibiliteit

Met de juiste indeling kun je de mooiste elementen van je huis benadrukken. Dit kan elk seizoen anders zijn. Misschien wil je in de winter lekker bij de haard zitten, maar in de lente juist van het uitzicht genieten. Je richt namelijk niet alleen je huis in, maar tegelijkertijd ook je leven. Deze is continu in verandering. Daarom moet je huis kunnen meebewegen. Je wilt groeien in een blijvend mooi interieur.

06. Lui & Opgeruimd

Stel je eens voor dat je nooit meer hoeft te zoeken naar de oplader van je iPad… Opbergen vraagt om de meest creatieve oplossingen. Pas als goed geïnventariseerd is welke items je allemaal wilt hebben, zorgen slimme opbergmogelijkheden voor een automatisch opgeruimd huis. We ontwerpen altijd voor luie mensen, of je dat nu bent of niet. Alles ligt dan op de plek waar je het verwacht.

07. Functionaliteit

Wat heb je aan een mooi huis als het niet werkt? Je huis staat in dienst van jou. Alles dat je nodig hebt moet op het juiste moment binnen handbereik zijn; je boodschappentas als je naar de supermarkt gaat, de post als je die moet archiveren. Maar denk ook aan de keuze van de juiste materialen. Ze moeten waar nodig tegen een stootje kunnen en tevens comfort bieden.

08. Oergevoel

Je ergens thuis kunnen voelen is gebaseerd op oergevoel, herinneringen en associaties. Je voelt je ergens vertrouwd of juist niet. Dit kan een kleine aanpassing in de indeling zijn, die jouw oergevoel triggert. Je wilt bijvoorbeeld niet met je rug naar de ingang van je grot liggen. Ook heb je dingen om je heen verzameld die belangrijk voor je zijn, waar jij mooie herinneringen aan hebt. Jij bepaalt wat mooi en waardevol is, niet een ander. Zo zorg je voor jouw eigen veilige, vertrouwde omgeving.

09. Dwars door de tijd

Een tijdloos interieur bestaat niet. Het gaat dwars door de tijd heen. Je richt namelijk niet alleen je huis in, maar tegelijkertijd ook je leven. Deze is continu in verandering. Dat betekent niet dat je interieur trendy moet worden, maar er zal altijd een stukje tijdsgeest in je huis te zien zijn.

10. Gebruik van bestaande items 

Juist door jezelf met dierbare items te omringen, maak je je huis hoogstpersoonlijk. Los van duurzaamheid ontwerpen wij graag met je bestaande spullen. Niet alles hoeft vernieuwd te worden, tenzij je gewoon zin hebt in nieuw. We herwaarderen, verbeteren, kunnen je weer verliefd laten worden op je oude spullen.

11. Van noodoplossing naar wowfactor

Iedereen heeft wel iets in huis dat ‘ie liever niet had gehad. Of het nu een plafond is dat in hoogte verspringt, een vloer die niet mooi doorloopt of een schoorsteen of kolom die verkeerd staat. Je zult zien dat deze noodoplossingen juist de wowfactor kunnen worden voor jouw nieuwe interieur.