fbpx

Marc Müskens

Interieur ontwerper


Van modder tot maatpak

Marc Müskens (1983) is dol op contrasten en verhalen. Hij gaat graag met allerlei soorten mensen de interactie aan, op verschillende plaatsen. Marc kan genieten van de kleinste dingen en de creatie van onvergetelijke ervaringen. Met zijn continue honger naar fysieke en mentale uitdaging is dit voor hem ‘Living on Your Own Terms’. Het gevoel van vrijheid. 

 “When was the last time you did something for the first time?”

Superheld, piloot of politieagent?   

Geen twijfel over mogelijk: Marc Müskens (1983) heeft altijd al de droom gehad om interieurontwerper te worden. Het zou menigeen verbazen hoeveel gedetailleerde tekeningen en plattegronden van luxe huizen je kunt vinden in zijn kleurboeken. Met zijn jeugdige portie ongeduld kon hij niet wachten om zijn titel te mogen halen in de designwereld. 

Onder begeleiding van Lidewij Edelkoort en Liesbeth van der Pol studeerde hij in 2007 af aan de gerenommeerde Design Academy Eindhoven, welke inmiddels talloze invloedrijke ontwerpers heeft voortgebracht. In 2008 was het dan zover en opende Marc Müskens trots de deuren van zijn eerste ontwerpstudio. Klaar om de grenzen van de interieur en architectuur verder te gaan verkennen.

“De beste ideeën zijn de ideeën 
die het leven mooier maken”

We value a place on personal experience, not possessions

Zijn zijdelingse ervaring in de horeca, internationaal toerisme en entertainmentsector leerde hem de kunst van verwachtingen overtreffen en verlangens vervullen. Toen Marc dit natuurlijke talent ging inzetten in zijn eigen business, kreeg hij al snel door dat het vak interieurarchitectuur niet louter ging over ‘mooie dingen je huis in slepen’. Hier zat meer achter. Veel meer. Ook de impact van wonen was vele malen groter dan vooraf aangenomen.

Deze persoonlijke ontdekkingstocht inspireerde Marc Müskens om anderen hetzelfde te kunnen laten ervaren, te laten zien, te laten voelen. Toen zijn pad in 2015 onverwachts met Sven van Buuren kruistte, ging het al snel niet meer om ‘hoe’ iets eruit komt te zien, maar vooral ‘waarom’ het er zo uit zou moeten komen te zien. En daar was MoID geboren.

Met een visie op wat mogelijk is. Gebaseerd op functionaliteit en persoonlijke betekenis.

2001 - 2007

Design Academy Eindhoven, Man & Public Space, onder Lidewij Edelkoort & Liesbeth van der Pol

2003 - 2004

Horeca, Internationaal Toerisme & Entertainment

2008 - 2018

Eigenaar ZOOMMM, Interior design for successful living

2008

Nominatie Design in Detail Awards, Brainport Eindhoven

2009 - 2014

ZOOMMM, Vastgoedpresentatie

2009

TV: Topstylist, Net 5

2010

Nominatie Building Holland Awards

2012

Publieksprijs, Provinciale Starters Trofee

2014

Lancering boek Interieur 7 Stappenplan, ZOOMMM

2015

Ontmoeting: Start samenwerking met Sven van Buuren

2016 - heden

Mede eigenaar MoID (samensmelting II + Zoommm)

2017

Lancering Verkoop Je Huis Zo