fbpx

Onze Master Method©

Ontdek onze interieurontwerp methode:
snel, effectief, diepgaand, hoogstpersoonlijk

Traject interieurontwerp vergelijk traditioneel vs MoID

Waarom deze interieurontwerp methode?

Onze Master Method© is een veel snellere wijze van ontwerpen dan de traditionele werkwijze,
maar dat niet alleen: door deze beproefde werkwijze kunnen we veel diepgaander ontwerpen.
Voorheen duurde een ontwerptraject al gauw 9 maanden,
waar mede door de duur de rode draad van het ontwerp verloren gaat.

"Met onze unieke methode, gebaseerd op werkwijzen die vaak in het bedrijfsleven worden toegepast. Denk aan Lean, scrum sessies of Kaizen. Hierdoor duiken we razendsnel de diepte in en komt direct een diepere laag tevoorschijn."

Wij geloven dat op welke manier u uw woonwensen ook wilt realiseren,
het allerbelangrijkste niet is ‘hoe’ het er uit moet komen te zien,
maar ‘waarom’ het interieurontwerp er zo uit moet komen te zien:

Waarom wilt u iets zo graag?
Wat levert het u op?
Waarom kan het uw leven verbeteren?
Waarom word u hier gelukkig van?
 

Dát gaan we ontwerpen. Dát is Living On Your Own Terms.

“Als het klopt, dan weet u dat het interieurontwerp
meegroeit en bij u blijft passen!”

Wat heeft u aan een mooi huis als het niet werkt?

"Keer op keer zagen we bij onze interieurontwerp opdrachtgevers het volgende:
Men wilde een zekere onrust in de lifestyle oplossen met extra vierkante meters,
een nieuwe woonstijl of een ander huis.
Voor een deel werkte dat, maar het bleek vaak een tijdelijke of vooral incomplete oplossing.
Zonder enige garantie op succes."
- Marc Müskens

Het is de symptomen bestrijden zonder de oorzaak of de kern aan te pakken.

“Hoe kan ik weten welke interieurontwerper
mij het beste kan helpen?

We kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om appels met appels te vergelijken in onze creatieve branche. Hoe weet u immers of een interieurontwerper aansluit bij uw smaak en stijl? Detaillering, finesse, kwaliteit en vakmanschap mag u in het interieurontwerp van elke interieurontwerper of interieurarchitect verwachten. Maar er is één heel belangrijke stap waar te snel aan voorbij wordt gegaan. 

Dit is de impact
van een goed doordacht interieur:

Het goed in kaart brengen van uw lifestyle én het oplossen van alle dagelijkse processen in huis, daar stapt iedereen, ook iedere interieurontwerper of interieurarchitect, makkelijk overheen. Juist het opsporen van deze kleine, verstopte tijdverslinders en energievreters zijn van grote impact op uw leven. Vaak staan deze, zonder dat u het doorheeft, uw vrijheid, plezier, succes en geluk letterlijk in de weg. 

Dit is precies de reden waarom wij de DDCC Master Method hebben ontwikkeld: Om voor u het verschil te maken tussen een fijne lifestyle en een leven volledig op uw eigen voorwaarden.

Marc en Sven benaderen het ontwerp vanuit functies en momenten, in plaats van de traditionele 'architectenroute': ontwerp een gebouw van buiten en kijk vervolgens of alle functionaliteiten erin passen.

Vaarwel dan ook aan het gerenommeerde architectenbureau waar we al mee gestart waren. Met M&S zijn we vanuit onze behoeften en wensen begonnen. En dat werkt. Want de binnenkant telt, (alles wat en hoe we willen leven zit erin). De buitenkant is slechts een jasje (& daar hebben we met MoID de mooiste en een onverwachte voor uitgezocht)!

J&A, Interieurontwerp Hattem

Al bij het eerste contact voelden we een fijne connectie met Marc en Sven en met hun manier van werken, waarbij functionaliteit mee wordt afgetoetst in het ontwerp. 

De contactdagen verliepen in een ongedwongen sfeer, als in een spontaan gesprek. 


Na Dag 1 waren we onrustig en verward: Wisten we wat we wilden of kwamen onze ideeën op losse schroeven na de gesprekken met Sven en Marc? Wat wilden we écht, en nog belangrijker: Waarom wilden we het? Ook na Dag 2 waren er nog twijfels: Hoe kon het haalbaar zijn om na Dag 3 al een eindresultaat klaar te hebben?


Het tempo waarmee onze gesprekken werden omgezet in concrete (interieur)realisaties werd continu hoog gehouden, waardoor onze onrust ongegrond bleek. Eventuele vragen werden tot in detail beantwoord en twijfels werden opnieuw besproken.


We kijken terug op 3 intense, maar bijzonder aangename dagen en zijn verrast en enorm tevreden met het resultaat. De gesprekken, interventies en suggesties van Sven en Marc brachten de plannen naar een ander niveau: naar dat wat voor ons essentieel is en het best bij ons past, in de ruimte en in ons leven."
Filip, Nadia & Flo, Interieurontwerp Antwerpen

Interieurontwerp Masters of Interior Design Method

MoID Master Method©

Interieurontwerp by Masters of Interior Design

We weten dat als we goed voor het proces zorgen, het resultaat voor zichzelf zal zorgen. We rusten niet voor het interieurontwerp iedere vraag beantwoord heeft. Hoe klein ook. De obsessie om dáár achter te komen is het recept geworden voor iets buitengewoons. Omdat een interieur kan bijdragen op zoveel verschillende manieren aan geluk en succes in je leven." - Masters of Interior Design

De Master Method© is een effectieve, diepgaande werkwijze, waarmee we direct tot de kern komen.
Hierdoor kunnen we voor u in een zeer kort tijdsbestek een hoogstpersoonlijk, hoogstaand interieurontwerp maken.
Tot in detail.

DISCOVER

Discover is het meest waardevolle en bijzondere onderdeel van onze unieke interieur ontwerp methode. Tevens het meest onderschatte onderdeel van het interieur ontwerp proces. Daar waar anderen starten met te kijken naar het huis, beginnen wij bij u. Want dáár vinden we de oplossing.

U

De WoonAnalyse is slimme vragenlijst, ontwikkeld om razendsnel te doorgronden waar de oplossing ligt voor uw woonvraagstuk. We laten u op een andere manier naar uw lifestyle en interieur kijken om samen te ontdekken waar we de grootste meerwaarde voor uw interieur kunnen creëren. 

Activiteit

Met de MoID activiteitentemplate, De Landingsbaan, brengen we alle dagelijkse processen helder in kaart. Wat bent u gewend in uw huidige situatie? Wat kan er verbeterd worden? Wat wilt u absoluut voorkomen? Zo komen we erachter waar uw nieuwe interieur exact aan moet voldoen, om de lifestyle te realiseren waar u al zolang van droomt. 

Stijl

Of u en uw partner qua smaak niet op één lijn zitten, of dat u zelf het perfect plaatje nog niet hebt kunnen vinden. We zouden MoID niet zijn als we geen systeem hadden bedacht om uw persoonlijke woonstijl exact te kunnen definiëren. Ons StijlModel lost het op, zonder compromissen.  

Architectuur

‘Wat wilt u’ versus ‘Wat wil het huis'. Uw antwoorden, uw wensen leggen we als een filter over de plattegrond van het huis. Wat zien we? Waar gaat het mis? Wat moeten we oplossen?
Met de ontwerptheorie van Vlakken, Schijven en Blokken creëren we ruimte, rust een eenheid.

DISCOVER is de garantie voor een blijvend goed interieur met alle flexibiliteit voor de toekomst.

CREATE

De realisatie van uw Interieur Masterplan. Op basis van uw persoonlijke wensen stellen we het juiste CreateTeam samen. Ook dit proces gaat volledig op uw voorwaarden. U bepaalt.

Met onze Create Modules en het C.A.R.E. Model houden we ten aller tijden grip op uw verbouwing. Zo verloopt de realisatie gecontroleerd en creëeren we rust en zekerheid.

DESIGN

Dit is wat de meeste mensen zien als het vak ‘interieurarchitectuur’. Dit zijn ‘de mooie plaatjes’, smaakvolle combinaties, bijzondere kleuren en materialen, prachtige details… maar nogmaals: dat het een mooi interieur ontwerp wordt, daar mag u vanuit gaan. Dat is ons vak.

Het gaat erom hoe u tot het DESIGN bent gekomen.

Bij het onderdeel DESIGN vertalen we vormen en functies naar exacte productvoorstellen en materialen, vastgelegd volgens het Interieur 7 Stappenplan. Samen met het 3D-model en I7S Tekeningenset vormt dit document de basis voor het contract tussen u als opdrachtgever, de aannemer en leveranciers.

Hiermee wordt het ook écht zoals we samen bedacht hebben.

CELEBRATE

Time for what you love, Space for what you need

Nu weet u hoe u het verschil kunt maken tussen een fijne lifestyle en een leven volledig op uw eigen voorwaarden. Klik op deze link om met ons het Interieur Masterplan voor uw lifestyle te maken. 

Interieurontwerp Rotterdam Masters of Interior Design Method

Discover, Design, Create... Celebrate!

Na de 3 MasterPlan dagen was het ontwerp wat mij betreft 'af'. Heb ik daar nu zoveel voor betaald? Totdat ik zag wat de mannen in de uitwerktijd allemaal hadden gedaan, gedetailleerd en uitgezocht. Tot op de millimeter is onze lifestyle hierin verwerkt. Dat komt door die grondige analyse. Ze kennen ons echt. Het is de investering meer dan waard! "
Marcel, Interieurontwerp Rhoon

Het resultaat is spannend, gedurfd en ontzettend ‘wij’!"
Michelle, Interieurontwerp Gouda

De hele opzet van MoID is uniek: ’Wat doe je in huis?’ in plaats van ‘Wat vind je mooi?’
Hierdoor ga je heel anders denken over hoe je je huis inricht." 
Aernout, Interieurontwerp Den Haag


1000+
Clients

400+
Projects

1
Failure