fbpx

Zo verloopt je verbouwing stressvrij en soepel

 

bouwbegeleiderZie je op tegen je verbouwing? Er zijn verschillende manieren om je verbouwing een stuk aangenamer te maken. Eén van die manieren is een bouwbegeleider in te schakelen. Hij zorgt voor rust, een duidelijke planning, onderhandelingen met de aannemer, dat jij je geen zorgen hoeft te maken en dat alles op tijd af is. Ja dat kost je een paar duizend euro van je bouwsom, maar dat levert het bijna altijd ook weer op aan besparingen.

Iemand die alle vervelende klusjes voor je opknapt

De vraag is eigenlijk niet: waarom zou je voor bouwbegeleiding kiezen, maar eerder: waarom niet? Je installeert niet je eigen keuken, je metselt niet zelf de muren en je hebt een aannemer in de arm genomen om het project uit te voeren. Waarom zou je dan het begeleiden van de bouw wel zelf doen?

Je kan een bouwbegeleider zien als iemand die alle vervelende klusjes rond een verbouwing voor je opknapt. Een paar voorbeelden van werk dat een bouwbegeleider je uit handen neemt: het regelen van vergunningen, financiële overzichten maken en onderhandelen met de bouwers. Alleen dat laatste is al een reden om te kiezen voor een bouwbegeleider: hij verdient zichzelf negen van de tien keer terug! Is het niet in lagere kosten, dan zeker in de tijd die je kwijt bent aan de verbouwing.bouwbegeleider-foto-e1432756764589

 

Ervaren en deskundig

Een verbouwing levert stress op, dat is bijna onvermijdelijk. Je zou het kunnen vergelijken met een bruiloft, ook zo'n gelegenheid waarbij je bijna altijd meer uitgeeft dan je van te voren had gedacht. De bouwbegeleider is als het ware de ceremoniemeester van je verbouwing: iemand bij wie je project in goede handen is. Je hoeft nergens van wakker te liggen, en je kiest zelf over welke onderwerpen je mee wil praten en wat je liever aan anderen overlaat.

Daarnaast heeft een bouwbegeleider veel ervaring met bouwprojecten. Hij spreekt de taal van de bouwvakkers, en heeft al veel vaker verbouwingen meegemaakt. Daardoor is hij een gelijkwaardige gesprekspartner voor de aannemer en andere vakmensen. De bouwbegeleider controleert ook de aannemer: hij bewaakt de planning en de begroting.

De bouwbegeleider gaat ook regelmatig kijken op de bouwplaats en is beschikbaar voor acute vragen. Zo kan jij tijdens de verbouwing gewoon verder met je leven, en je tijd besteden aan dingen die je belangrijk vindt.

Leave a Reply 0 comments