fbpx

Weg met de witte badkamer

mutina

In de perfecte badkamer kom je tot rust. Het is een ruimte in je huis waar je helemaal niets hoeft, alleen ontspannen. Offline, afgesloten van de buitenwereld. Ik hou van badkamers met een natuurlijke uitstraling. Geen klinische ruimte met overal witte tegels, maar een spa in je eigen huis. 

beton cire

Wand met Beton Ciré

Beton in de badkamer

Ik combineer in de badkamer graag stucwerk met tegels, dit geeft een natuurlijk effect. Eén van mijn favoriete materialen voor in de badkamer is Beton Ciré. Dit is een soort stucwerk dat eruit ziet als beton. Het bijzondere van Beton Ciré is dat het bestand is tegen het vocht in de badkamer, omdat het op een speciale manier bewerkt is. Beton Ciré is zelfs geschikt als badkamervloer. Mat beton is veel rustiger in de badkamer dan fel witte tegels. Ik gebruik graag neutrale tinten in combinatie met één kleuraccent, bijvoorbeeld diepblauw.

mutina blauw tex badkamer

Tegels: Mutina

Minder tegels

Het voordeel van stucwerk in de badkamer is dat je veel minder tegels nodig hebt. Hierdoor kan je delen van de badkamer met bijzondere tegels afwerken. Tegels zijn in de badkamer bepalend voor de sfeer, en belangrijker dan bijvoorbeeld de keuze van het bad. Een paar van mijn favorieten zijn de tegels van Winckelmans, de Concrete-serie van het merk Gigacer, en het Italiaanse merk Mutina. Met deze tegels hoef je niet een hele muur te betegelen, je kan ook alleen een accentwand maken of alleen de plekken die nat worden betegelen. En wist je dat er ook tegels zijn die kamerhoog zijn? Bijvoorbeeld tegels van 1×3 meter of 1,2×2,4 meter. Met zulke tegels heb je de natuurlijke uitstraling van steen, en een nog rustiger effect omdat er geen randen tussen zitten. En niet onbelangrijk: minder voegen om schoon te maken!

mutina badkamer

Tegels: Mutina

Sta eens stil bij je spiegel

In bijna elke badkamer hangt een spiegel boven de wastafel. Maar waarom eigenlijk? Doordat de wastafel voor de spiegel hangt kan je net niet dichtbij genoeg komen om je make up aan te brengen, en je tanden poetsen kan net zo goed zonder spiegel. Ik raad in de badkamer vaak aan om één grote spiegel op te hangen, of helemaal geen spiegel. De plek boven de wastafel kan je dan gebruiken om bijzondere tegels te plaatsen, en je badkamer oogt een stuk rustiger zonder spiegel.

vola badkamer

Kraan: Vola

Kranen uit de muur

Ook de keuze van de kranen is heel bepalend voor je badkamer. De kraan is het sieraad van een strak ontworpen badkamer. Mijn favoriete merken zijn Dornbracht en Vola, een Scandinavisch designmerk. Ik werk graag met kranen die rechtstreeks uit de muur komen. Zo'n kraan heeft een luxe uitstraling, maar is ook veel makkelijker schoon te houden. Een kraan uit de muur heeft veel minder randen waar kalkaanslag zich kan verzamelen.

Meer weten? Bekijk al onze badkamer blogposts!

Leave a Reply 2 comments