fbpx

Wat kost een interieurarchitect?

Dat ga ik je zo vertellen, want dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw situatie.

Want het is belangrijk om eerst te kijken wanneer je een interieurarchitect inschakelt. Is een interieurarchitect geschikt voor jouw vraag? Of kun je beter iemand anders inschakelen?

Wanneer schakel je een interieurarchitect in?

Er is best veel verwarring over: wanneer schakel je een interieurarchitect in en wat doet diegene nu precies? Op mijn site zul je denken dat wij vooral veel verbouwingen doen, maar dat is lang niet altijd het geval. Ook wanneer je verhuist naar een nieuw huis dat ingericht moet worden kan het zinvol zijn ons in te schakelen, of wanneer je je eigen huis een make-over wilt geven, zonder dat er direct gesloopt en verbouwd moet worden.​

Wanneer ​je Interior Issues als interieurarchitect inschakelt, zul je merken dat wij als harde eis hebben dat het budget minimaal € 20.000,- is. Dat klinkt misschien rigide, maar met zo'n bedrag kunnen wij onze meerwaarde garanderen.  Wij werken immers met vaste prijzen voor een heel ontwerptraject. Het voordeel daarvan is dat je van tevoren weet wat je investering in de interieurarchitect is. Het nadeel is dat we daardoor geen kleine projecten aannemen. Daar ligt ook onze kracht niet.

Ontwerptraject

Wij maken immers altijd een 3D ontwerp. En dat doen we bij je thuis. Dat kost tijd, maar geeft ook heel veel inzicht. Binnen een dag weet je namelijk in grote lijnen hoe je nieuwe interieur eruit zal gaan zien.​

Als het goed is kost een interieurarchitect niets. Het is immers een investering in je interieur die zichzelf moet terugverdienen. Althans, dat is mijn mening. 

Maar om toch ergens een richtlijn te hebben van wat de investering in een goede interieurarchitect nu ongeveer is zeggen ze vaak 7% tot 10% van het bedrag dat je reserveert voor je verbouwing of interieur make over. Zelf houd ik er een iets andere richtlijn op na: ongeveer de prijs van wat je uit zou geven aan een nieuwe bank. Dus: wanneer je zelf een verkeerde bank zou hebben gekozen, die niet fijn zit, te groot is, niet past of gewoon de verkeerde stof is, had je al je interieurarchitect terugverdiend kunnen hebben.

Dus zoals ik al eerder zei, een interieurarchitect kost in essentie niets. De investering verdient zich terug. Wat bij Interior Issues ook niets kost, is een eerste gesprek om te kijken naar jouw wensen en of het verstandig is ons als interieurarchitect in te schakelen.

Lijkt het je wat? Klik dan op de button hieronder en vul je gegevens in.

Leave a Reply 0 comments