fbpx

Uitbouwen? Is de uitbouw de oplossing?

Een verhaal over uitbouwen: We hebben net een interieurontwerp afgerond voor mensen die eigenlijk wilden gaan uitbouwen om een entreehal te creëren, die ze nu misten.

Het ging om een uitbouw van ongeveer 8 vierkante meter. 8 dure vierkante meter, want een klein oppervlak uitbouwen loopt erg in de papieren. Je spendeert al gauw ver over € 20.000,-. Geld dat je niet meer aan iets anders kan besteden.

We hebben de vraag gesteld of het wel nodig was. Onze opdrachtgevers waren overtuigd van de noodzaak. Maar na een heel opbouwend ontwerptraject kwamen we erachter dat het helemaal niet zo nodig was.

Met een eenvoudige ingreep was een loze bijkeuken om te toveren tot een riante hal mét de opbergmogelijkheden die je bij een bijkeuken verwacht. Zonder dat het een bijkeuken werd. En: de hal zat op een veel logischere plek.

Door het besparen op de uitbouw kon het geld geïnvesteerd worden in comfortabeler wonen. Zo wordt nu het dak geïsoleerd en komt er een nieuwe keuken.

wel of niet uitbouwen

Uitbouwen of besparen?

Dat was niet de enige keer dat we een uitbouw afgeraden hebben. Niet alleen om geld te besparen, maar als je uitbreidt moet het wel effectief zijn. Simpelweg méér vloeroppervlak is niet altijd het antwoord.

Door uitbouwen ontstaat bijvoorbeeld vaak in het midden van de huiskamer een lege, kale donkere zone. Met een slim plan en de juiste indeling valt dat zeker te voorkomen. 

Wil jij zeker weten of uitbouwen voor jou de beste oplossing is? Vertel ons hieronder meer over jouw woonplannen en we helpen je graag verder. Heb je een andere vraag over uitbouwen? Zet dan ook ons team aan het werk en stel je vraag hieronder in het reactieveld. Je hoort snel van ons!

Leave a Reply 0 comments