fbpx

Uitbouwen van je huis: is het wel nodig

Ik heb net een interieurontwerp afgerond voor mensen die eigenlijk wilden gaan uitbouwen om een entreehal te creëren, die ze nu misten.

Het ging om een uitbouw van ongeveer 8 vierkante meter. 8 dure vierkante meter, want een klein oppervlak uitbouwen loopt erg in de papieren. Je praat zo over € 20.000,- die je niet aan iets anders kan besteden.

Bekijk de video:

uitbouwen-tips-videoIk heb de vraag gesteld of het wel nodig was. Mijn opdrachtgevers waren overtuigd van de noodzaak. Maar na een heel opbouwend ontwerptraject kwamen we erachter dat het helemaal niet zo nodig was.

Met een eenvoudige ingreep was een loze bijkeuken om te toveren tot een riante hal mét de opbergmogelijkheden die je bij een bijkeuken verwacht. Zonder dat het een bijkeuken werd. En: de hal zat op een veel logischere plek.

Door het besparen op de uitbouw kon het geld geïnvesteerd worden in comfortabeler wonen. Zo wordt nu het dak geïsoleerd en komt er een nieuwe keuken.

Uitbouwen of besparen?

Dat was niet de enige keer dat ik een uitbouw afgeraden heb. Of de positie van de uitbouw veranderd heb. Niet alleen om geld te besparen, maar als je uitbreidt moet het wel effectief zijn. Simpelweg méér vloeroppervlak is niet altijd het antwoord.

Zo wil je niet dat in het midden van je huiskamer een lege kale donkere hoek ontstaat. Dat risico loop je met een uitbouw. Met een slim plan en de juiste indeling valt dat zeker te voorkomen.

Heb jij plannen voor een uitbouw?

Zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt. Vertel hieronder over je plannen en download daarna onze Uitbouw Infographic!

 

Leave a Reply 0 comments