fbpx

TOP 7 Hard to kill kamerplanten

Op zoek naar een mooie grote kamerplant. Maar geen groene vingers? Met deze kamerplanten moet je echt je best doen om ze aan hun einde te helpen.
Deze top 7 gaat het altijd overleven.

More...

Kamerplant 01:
De Sansevieria

Sansevieria's zijn een van de gemakkelijkste kamerplanten. Deze eenvoudig in leven te houden planten groeien van oorsprong in Afrika.

In Nederland staan deze kamerplanten beter bekend als Vrouwentongen en in België als Wijventongen.

De Sansevieria behoort tot de plantenfamilie van de Agavaceae. In 2009 is de Sansevieria Kirkii uitgeroepen tot studentenplant van het jaar, hij doorstond hierin de ergste verwaarlozing. De Sanseveria is verkrijgbaar in veel uitvoeringen. 

Vrouwentongen - Sansevieria

Vrouwentongen - Sansevieria

02. Yucca

De Yucca komt van oorsprong uit Midden-Amerika. De Yucca behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae en staat beter bekend als Palmlelie.

Ondanks zijn naam heeft de Yucca geen gelijkenis met een palm. De Yucca staat graag op een zonnige standplaats. Het is een makkelijke kamerplant doordat hij weinig water verlangt.

Yucca

Yucca

03. Philodendron (xanadu)

Deze Philodendron komt van origine uit een tropisch gebied. Met zijn diep ingesneden bladeren is deze weelderige plant een lust voor het oog.

De Philodendron xanadu maakt luchtwortels die je, als ze lang genoeg zijn, in de pot kan leiden. Hij verlangt niet zo veel aandacht, maar doordat hij uit een tropisch klimaat komt houdt hij van een vochtige omgeving. Verwen hem daarom zo nu en dan met een lekkere sproeibui.

Philodendron (xanadu) als kamerplant

Philodendron (xanadu)

04. Kwartjesplant - Aspidistra

De kwartjesplant wordt ook wel kloosterplant of blarenplant genoemd. Deze van oorsprong uit de Himalaya afkomstige bladplant is zeer sterk en uitermate geschikt als kamerplant. Deze kamerplant wordt tot 70 cm hoog en kan ook prima op het terras staan. 

Het langwerpige donkergroene blad is vrij dik en leerachtig waardoor deze kamerplant weinig water verdampt. Deze planten kunnen uitstekend tegen droogte en staan liever wat te droog als te nat. 

Ook neemt deze plant met weinig licht genoegen en iemand zonder groene vingers moet echt zijn best doen deze plant aan zijn einde te helpen. 

Kwartjesplant - Aspidistra

Kwartjesplant - Aspidistra

Teveel water geven voor een langere tijd heeft als gevolg dat de plant afsterft.

Zet deze plant niet in de volle felle middagzon. Ochtendzon en avondzon zijn geen probleem, maar liever nog staat de kwartjesplant in de schaduw. 

Als u op vakantie gaat voor een aantal weken geeft u de plant vooraf wat water. De plant slaat het water op in zijn wortelstokken en in tijd van droogte wordt deze reserve gebruikt.

05. Drakenbloed boom - Dracaena

Dit is een hele sterke plant met lange bladeren die in verschillende kleuren groen verkrijgbaar is. Door zijn stoere stammen en de eigenschap dat hij tegen een stootje kan is hij perfect voor een drukke omgeving.

Zet de Drakenbloedboom op een lichte plaats (in de zon mag) en hij zal je niet teleurstellen.

Drakenbloed boom - Dracaena

Drakenbloed boom - Dracaena

06. Rubber Plant - Ficus Robusta 

De Rubberplant, in Latijn Ficus robusta, is een sterke luchtzuiverende plant die tegen veel omstandigheden kan. Zo kan ze goed in de halfschaduw tot schaduw leven, heeft de plant weinig water nodig en is goed resistent tegen insecten.

Rubber Plant - Ficus Robusta

Rubber Plant - Ficus Robusta

07. Geldboom - Pachira aquatica

De naam Geldboom heeft deze kamerplant te danken omdat in het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen. Daarom is het een ideaal kado voor housewarmings en verjaardagen 😉

Een zachte plant die je vaak ziet met een gevlochten stam. De bladeren zijn als vingers op lange stelen. De Pachira komt oorspronkelijk uit de moerassen van Zuid-Amerika waar de waterstanden erg kunnen verschillen.

Zorg er daarom voor dat je de kluit van de Pachira niet laat uitdrogen. De grond moet constant licht vochtig zijn. Wanneer je hem de juiste plek (halfschaduw) in huis geeft kan hij flink groeien. Geef hem daarom de ruimte zodat deze prachtige Pachira helemaal tot zijn recht komt.

Geldboom is een ideale kamerplant om kado te doen

Geldboom - Pachira aquatica

Nog meer kamerplanten inspiratie? Lees dan ook onze "Grote Kamerplanten Top 10".

Leave a Reply 0 comments