fbpx

Top 10 vernieuwende Interieursites

Veel mensen stellen mij de vraag waar ik nou mijn inspiratie vandaan krijg. Natuurlijk komt veel daarvan uit mijzelf. Ik ben natuurlijk niet zomaar interieurarchitect geworden. Maar toch haal ik ook veel creatieve ideeën van het web. Zo volg ik via Facebook veel blogs, ontwerpers en tijdschriften. In de favorieten van mijn browser staat een immense lijst met websites, maar de meest bezochte pagina's zal ik hieronder met je delen:

1. TheCoolHunter

 

Dit is een internationale site die heel breed en kwalitatief schrijft over alles wat met design te maken heeft. Van architectuur, via kunst en mode tot grafische vormgeving. Met de zwarte achtergrond, regenboog kleuren en mooie fotografie is de huisstijl van The Coolhunter echt eyecandy.

Link: www.thecoolhunter.net

 

2. Wallpaper

Is ontstaan vanuit het magazine en heeft sinds kort ook een iPhone app. Net als The Coolhunter is het Engelstalige Wallpaper ook breed op design gericht. De database met coole dingen is haast onuitputtelijk.

Link: www.wallpaper.com

 

3. Dornob

Dornob is een blog dat zich specifiek richt op architectuur, interieur en interieurproducten. Het leuke van Dornob is dat ze vaak schrijven over heel leuke praktische oplossingsgerichte interieurs.

Link: www.dornob.com

 

4. Mocoloco

Kunst en interieur vind je terug op de site van Mocoloco. Hoewel kunstzinnig, is de site wel lastig te navigeren met de horizontale scroll. Op de site staan vaak interviews met internationale ontwerpers.

Link: www.mocoloco.com

 

5. Dezeen

Op Dezeen vind je voornamelijk architectuur en interieur. Van Wolkenkrabber via horeca naar particuliere interieurs. Regelmatig zijn er interviews, boekreviews etc. te vinden.

Link: www.dezeen.com

 

6. Architonic

Op zoek naar dat ene meubel, maar je weet echt niet van welke fabrikant? Zoek het op Architonic op en als het in productie is bij één van de vele fabrikanten die op deze site staan, dan vind je het via het vernuftige zoeksysteem zeker weten.

Link: www.architonic.com

 

7. Gimmii

Hippe, Nederlandstalige, toegankelijke site met leuke interieurgadgets, woonwinkels en grappige nieuwe producten.

Link: www.gimmii.nl

 

8. Designhotels

Inspiratie nodig voor een lekkere vakantie of interieurideeën bij bijzondere hotels opdoen? Boek je reis via Designhotels.com

Link: www.designhotels.com

 

9. Interior Issues Facebookpagina

 

Zit je op Facebook? Volg Interior Issues daar dan ook en ontvang regelmatig in je Facebookstream nog meer leuke links en tips.

Link: www.interior-issues.nl/facebook

 

10. Jouw site

Weet jij nog een leuke pagina? Vul het dan hieronder aan:

Leave a Reply 10 comments