fbpx

Tips voor het kiezen van een bad

Niets is fijner dan in je eigen badkamer tot rust komen in een warm bad. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuw bad? Een aantal keuzes en tips om je op weg te helpen.

De ruimte in de badkamer bepaalt voornamelijk de mogelijkheden voor de keuze van je bad. De meest voorkomende badvormen zijn rechthoekig, rond, halfrond en ovaal. Daarnaast zijn er baden die in een kleinere, of lastige ruimte te plaatsen zijn. Wil je graag een bad, maar wordt het daardoor erg krap in de badkamer? Er zijn legio creatieve mogelijkheden om toch een mooi bad in een compacte ruimte in te passen.

Afmetingen

Het gebruik van het bad speelt een belangrijke rol in de keuze voor het formaat. Gebruik je het bad ook om in te douchen, badder je alleen of gaan de kinderen samen in bad? Bij de keuze voor het formaat is niet de lengte en de diepte- en bodemmaat is van belang. Die bepalen samen hoe ver je onder water zit (de onderdompelingsruimte).  Zo kan een bad van 160cm lang en 60cm hoog meer onderdompelingsruimte bieden dan een bad van 180cm lang en 50cm diep. Gebruikt zowel een lang als klein persoon het bad? Dan is een dieper bad de oplossing om beide optimaal te genieten in bad. De instap bij dit bad is hoger, wat een nadeel kan zijn als je wat slechter ter been bent.

De meest gebruikte materialen

Acryl is een populair materiaal vanwege de fijne voordelen van het sterke kunststof: het is hygiënisch en geluiddempend.

Geëmailleerd plaatstaal voelt warm aan door de warmteopname van het water. Geëmailleerd plaatstaal is krasvast en verkleurt niet. In het materiaal vindt geen beweging plaats waardoor het kit niet loslaat. Het bad is gemakkelijk schoon te houden en daardoor behoudt het bad op langere termijn zijn uitstraling. Verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. 

Quaryl is een uniek mengsel van uiterst fijn kwartszand en acryl, ontwikkelt door Villeroy&Boch. Dankzij de geringe vuilaanslag is het bad gemakkelijk schoon te maken en behoudt het zijn glans. Het bad voelt warm en aangenaam aan. Een bad van quaryl bad is veilig dankzij zijn slipvastheid. En het materiaal is stootvast en krasbestendig.

Mineraalmarmer is een naadloos materiaal van kunsthars en marmer steengruis, waardoor het aanvoelt als natuursteen, maar in elke vorm te maken is. Vaak zijn die mooie vrijstaande baden van mineraalmarmer-achtige materialen gemaakt. Het is door het matte oppervlak iets gevoeliger voor vuil, maar dat is wel weer goed weg te polijsten. Pas op met kleurstoffen.

Bijzonder Badderen met Bad Vessel, van Splinterworks. Voor de liefhebber is hij er ook in een goud uitvoering!

Leave a Reply 0 comments