fbpx

Tips & Tricks voor de aanschaf van een spiegel

De badkamer draait in vele opzichten om functionaliteit. Dit geldt ook voor spiegels. Maar toch zijn ze meer dan alleen een praktisch product. Spiegels creëren lengte, breedte en diepte. Erg fijn want hierdoor lijkt de badkamer ruimer en lichter. Een aantal tips voor het aanschaffen van een spiegel.

Spiegelkast

Een handige ruimtewinner is de spiegelkast. Je creëert extra opbergruimte zonder dat het loopruimte in beslag neemt. Bovendien liggen de spullen die je graag bij de hand wil hebben zoals scheermesjes of make-up direct voor het grijpen.

Wat is spiegelverwarming?

Wil je niet langer een beslagen badkamerspiegel na elke douchebeurt? Dat kan met spiegelverwarming. Na een douchebeurt kun je direct de spiegel gebruiken.

Spiegelverwarming wordt op de achterzijde van de spiegel aangebracht. Let er wel op dat knippen in de folie niet mag. Kijk daarom goed naar het formaat. Kies een verwarmingsset die net iets kleiner dan het formaat van de spiegel is. Dat geeft het beste resultaat.

Een belangrijke tip: sluit de spiegelverwarming aan op de verlichting die je gebruikt als je douchet. De spiegel wordt op deze manier alleen verwarmd als het nodig is, waardoor je stroom bespaart. 

Waarom spiegelverlichting?

Om goed en comfortabel gebruik te maken van de badkamer is juiste verlichting essentieel. Bijvoorbeeld tijdens scheren of opmaken. Heeft de badkamer geen raam, dan is extra belangrijk om van te voren een verlichtingsplan te maken.

Het meest optimale licht krijg je met brede lijn over de spiegel en aan de zijkanten. Dit vermindert schaduw op het gezicht. Bij de meeste spiegels met geïntegreerde verlichting is nog wel hoofdverlichting nodig om in de gehele badkamer goed licht te hebben.

Een mooie aanvulling is indirecte verlichting. Dit is achter de spiegel weggewerkt en zorgt daarvoor voor mooi licht langs de wanden.

Voor meer info: zie verlichting.

Leave a Reply 0 comments