Opgeruimd: 10 Tips om je Huis Mooi en Opgeruimd te Houden

Klaar met verbouwen? Alle bouwpuin opgeruimd? Tijd voor een feestje en te genieten van je heerlijke nieuwe thuis. Waar je de ruimte hebt gekregen om te doen en laten wat je wilt. 
Waar de spullen staan die jij mooi en belangrijk vindt en waar je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt.

Maar... Hoe houd je je mooie huis nu zo mooi en opgeruimd?

1. Je aanrecht opgeruimd houden

Een goede tip is om het aanrecht in je keuken altijd direct op te ruimen nadat je hebt gekookt en gegeten. Zet vuile vaat in de afwasmachine, ruim op, spoel af en werk weg! Als je het bijhoudt blijft je keuken keurig, zonder dat het elke keer heel veel tijd kost.

opgeruimd aanrecht doet wonderen

2. Lees het boek van Marie Kondo

Marie Kondo is dé opruimcoach en heeft twee boeken geschreven over hoe je je huis lekker clean opgeruimd houdt. Vooral haar laatste boek “Opgeruimd" is heerlijk praktisch geschreven, vol tips. Check 'm op Bol.com.

3. Houd alleen wat je nu écht gebruikt

Stop met dingen kopen die je misschien in een toekomstig leven gaat gebruiken. Als je geen sporter bent, ga je waarschijnlijk niet die hometrainer gebruiken. Koop items die je nodig hebt voor het leven dat je nu hebt en niet voor het leven dat je misschien gaat hebben.

4. Koop gebruiksitems voor het leven

Heb je een nieuw gebruiksartikel nodig? Koop dan iets dat lang meegaat. Dat is vast iets duurder, maar blijft ook veel langer mooi, werkt beter en je wordt er gewoon blijer van.

5. Sorteer je papierwerk

Heb je geen vaste plek voor al je papierwerk, post en bonnetjes die bewaard moeten blijven? Grote kans dat dit allemaal op een stapeltje terecht komt op de eettafel of in een bak naast de bank. Dat staat natuurlijk niet opgeruimd. Het maakt je onrustig, zeker als het toch nog net in het zicht ligt. Iedere keer wordt je er aan herinnerd dat je dit nog moet doen. Berg het op, uit het zicht en je huis oogt een stuk cleaner.

6. Getting Things Done

Getting Things Done by David Allen. Dit systeem hanteren wij bijvoorbeeld voor de post met een eenvoudig postvak. Eén voor inkomende post, één voor ieder lid van het huishouden, één voor archiveren, één voor bij de hand te houden, etc.

7. Meer bergruimte is niet het antwoord voor een opgeruimde lifestyle

Dat weet je eigenlijk zelf ook wel, maar toch wil je altijd meer opbergruimte. Ga niet voor een extra kast als je een opgeruimd interieur wilt. Binnen no-time ligt die extra kast toch weer vol.

8. Laat niet alles zien

Ja, die vaas is leuk, net als deze kandelaar en dat beeldje dat je mee hebt van je reis naar Azië. Als je al deze spullen in één keer laat zien, staat elk oppervlak vol. Je kunt beter veel opbergen en alleen een paar mooie items tonen. Het leuke is dat je dan kunt afwisselen met andere items. Zorg voor 80% dichte kasten en 20% open kasten, waarin je iet moois kunt zetten.

9. Ruim alles waar je klaar mee bent meteen op

Net als bij het koken moet je eigenlijk alles in het dagelijks leven gewoon meteen opruimen als je er klaar mee bent. Knip je kaartjes uit je nieuwe shirt? Gooi die dan meteen in de prullenbak, in plaats van dat je het even op de kast legt en denkt ‘ruim ik zo wel op’ (en vervolgens natuurlijk vergeten). Klaar met tv-kijken? Leg de afstandsbediening meteen op de plek waar je het altijd bewaart, in plaats van midden op de bank.

10. Regelmatig poetsen

Het geheim zit ‘m in het bijhouden en meteen doen. Als je een hekel hebt aan schoonmaken ben je gauw geneigd het uit te stellen, waardoor het zich allemaal opstapelt en je er alleen maar nóg meer tegenop gaat zien. Daarom kun je het maar gewoon beter meteen doen. 10 handige poetstips vind je op het blog van 'Ik Woon Fijn'. Of schakel gewoon Iemand in... 

Heb jij tip 11 voor ons?

Opbergen vraagt om de meest creatieve oplossingen. Pas als goed geïnventariseerd is welke items je allemaal wilt hebben en houden, zorgen slimme opbergmogelijkheden voor een automatisch opgeruimd huis.

Stel je eens voor dat je nooit meer hoeft te zoeken naar de oplader van je iPad... Dat alles op de plek ligt waar je het zou verwachten en ook nog eens voor het grijpen.

Als je nu denkt: "Leuk Marc en Sven, maar bij mij thuis werkt dat toch niet."
Dan is dit het moment je telefoon te pakken en ons direct te bellen: 030 230 030 9.
Wij zullen je laten zien dat ‘lui én opgeruimd’ perfect samen gaan.

Volgende
Vorige
>