fbpx

Ontspullen

“Because the best things in life, aren't things!”

Waarom ontspullen?

Inmiddels is ‘ontspullen’ een hot item geworden, maar wat betekent het eigenlijk? Leven als een monnik? Als minimalist? Dat mag je helemaal zelf bepalen. Belangrijker is om te weten: waarom zou je ontspullen, wat levert het je op? 

Ruimtegebrek is reden nummer één om te verhuizen. Daarom staan opbergoplossingen zo hoog op het verlanglijstje van onze opdrachtgevers. Maar het leven draait helemaal niet om de spullen, maar om de ervaringen die je verzameld hebt. Soms herinneren spullen je aan die ervaringen, daarom hebben ze een emotionele waarde. Andere spullen zijn gewoon praktisch, noodzakelijk, óf vormen alleen maar ballast. 

De spullen die je bezit, zijn bedoeld om de lifestyle te creëren die je zoekt. Het gaat er dus niet om wát je hebt, maar waaróm je ze hebt. Zeker nu je gaat verhuizen. Misschien kom je er zelfs wel achter dat je helemaal niet meer ruimte nodig hebt, maar gewoon minder spullen… 

Marc Müskens

Mede eigenaar MoID

Ik heb liever meer ruimte en tijd dan extra spullen!

Het gaat niet om 'Wat',

maar om 'Waarom'.

Als je afscheid neemt van de spullen die geen meerwaarde voor je hebben zul je zien dat je niet alleen ruimte in huis krijgt, maar ook in je hoofd. Minder spullen is een oplossing, maar eigenlijk slechts de helft van een goed georganiseerd huishouden. Met slimme interieuroplossingen, waarbij alles op de juiste plek staat, precies waar je het verwacht, kun je iedere dag weer genieten van meer rust én ruimte! 

De definitie van rommel is voor iedereen anders. Wat de een ‘gezellig’ noemt, kan voor de ander complete chaos zijn. Daarom is onze definitie van rommel als volgt: "rommel is alles waar je niet van houdt of wat je niet gebruikt". De spullen die je bezit horen de lifestyle te creeeren die je wilt. Het gaat er dus niet om wát je hebt, maar waarom je ze hebt. Misschien kom je er zelfs wel achter dat je helemaal niet meer ruimte nodig hebt, maar gewoon minder spullen. Natuurlijk is minder spullen een oplossing, maar een goed georganiseerd huis ook. 

Wil jij ook weten hoe je in je nieuwe huis ‘meer kunt bereiken met minder’? Wat neem je wel en niet mee? Hoe kom je daar achter? Met ons Interieur Masterplan helpen wij onze klanten te ontdekken welke spullen nu wel en niet belangrijk voor ze zijn. Om de juiste selectie te kunnen maken van welke interieuritems mogen blijven of welke overbodig zijn hebben we “Love it. Need it.” ontwikkeld. Je kunt het spel vinden in het MoID Magazine op pagina 18/19. Klik hier om het magazine te bekijken en te downloaden.

Meer weten over ontspullen? 3 leestips:

1

Marie Kondo

Time Magazine plaatste Marie Kondo in 2015 al op de lijst van de honderd invloedrijkste personen.

Spark Joy is haar inspirerende handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren. Van de keuken tot de badkamer, van je papieren tot hobbyspullen. Het boek bevat duidelijke tekeningen die Marie Kondo’s gepatenteerde opvouwmethode voor shirts, broeken, sokken en jassen laten zien, evenals illustraties van goed georganiseerde lades en kasten. Ze gaat ook in op zaken die je niet per se gelukkig maken maar die toch bewaard moeten blijven. Als je verlangt naar een netter, eenvoudiger en vrolijker leven is dit boek echt iets voor jou.

2

Ontspullen

Welk invloed hebben spullen op onze economie, onze samenleving, ons persoonlijk geluk? 

Zijn wij nog steeds de baas, óf zijn we toch slaaf geworden van onze spullen? Met dit boek kom je erachter hoe geconditioneerd we zijn op het vergaren van bezit.

James Wallman laat je zien hoe we overleven met onze spullen van de de oertijd tot nu. Wat betekend dit voor onze toekomst?

Wat ons betreft een heerlijk boek voor een brede kijk op de huidige consumptie maatschappij en transformatie naar een belevenis economie.

Hoe kom je van je spullen af?

En hoe weersta jij de verleiding nieuwe in huis te halen?

3

Goodbye Things

Past jouw leven ook in 1 koffer?
Dit boek gaat over extreem minimalisme.

We hebben dit boek gelezen alsof een opdrachtgever vertelt over zijn of haar ultieme lifestyle en woonwensen.

Hoe je status kunt ontlenen aan het hebben van veel spullen én dure spullen.

Kun je ook pronken met je bijna lege kledingkast? Of technologie die alles oplost en de wereld als je voortuin? 

Fumio Sasaki legt je haarfijn uit hoe je minimalist kunt worden, maar vooral waaróm je het zou moeten worden.

Wat levert het je op?

Bijzondere inzichten die de moeite waard zijn om te overwegen en te implementeren in je eigen leven.

Sven van Buuren

Mede eigenaar MoID

Al is je huis nog zo’n bende. Ieder huis kan opgeruimd zijn… Zonder dingen weg te gooien!

Leave a Reply 0 comments