fbpx

Kleurinspiratie op 4 manieren

kleurinspiratie

Kleurinspiratie kun je eenvoudig vinden in de volgende vier methodes:

 1. Selecteer kleuren uit je omgeving
  Of je nu een groen uitzicht hebt of uitkijkt op een drukke winkelstraat; ga voor je raam staan en kijk naar buiten. Welke kleurtinten spreken je aan? Door deze kleuren ook voor je huis te gebruiken wordt je interieur één met de omgeving. Zo haal je buiten naar binnen.
 2. Haal de kleur uit je bestaande interieur
  Houd een kleurwaaier bij je vloer, meubilair, raamdecoratie of schilderij en zoek dezelfde kleuren. Je zult zien dat er meer kleurnuances in voor komen dan je vooraf had gedacht. Samen vormen deze je nieuwe kleurenplan.
 3. Kleurinspiratie van een afbeelding
  Je hebt vast een foto van een bijzonder item, een speciale plek of gebeurtenis die fijne herinneringen bij je oproept. Kijk goed welke hoofdkleuren in de afbeelding voorkomen en gebruik hetzelfde kleurenpallet voor thuis.
 4. Ga voor de mooiste kleur!
  Je hebt vast voorkeur voor bepaalde kleuren of misschien heb je zelfs een lievelingskleur. Is dat een felle kleur? Kies dan als basiskleur een vergrijsde of zachte tint van dezeflde kleur. Combineer dat met een stoel, carpet of lamp uitgevoerd in de oorspronkelijke felle kleur en succes is gegarandeerd. Werkt altijd!

Welke kleur heeft jouw mooiste herinnering?
Laat het hieronder weten in de reacties!

Leave a Reply 0 comments