fbpx

Interieurontwerp voor een appartement in Rotterdam (nieuwbouw woontoren)

Luxe Interieurontwerp voor een appartement in Rotterdam

Voor één van de nieuwe woontorens in hartje Rotterdam zijn wij gevraagd om voor een van de royale top appartementen een interieurontwerp te maken. De bewoners hebben een uitgesproken smaak en een eigenzinnige kunst- en antiekcollectie. De vraag was de items nauwgezet in het interieur mee te ontwerpen. 

Masters of Interior Design voert het project van begin tot eind uit. Van het maken van de eerste indelingsschetsen, het kiezen van het uitgebreide materiaalpalet, via het selecteren van de benodigde meubelstukken tot aan het overleg met de projectontwikkelaar en de begeleiding van de realisatie van het interieur. 

Bij het indelen van het interieurontwerp voor het appartement in Rotterdam kwamen een aantal obstakels tevoorschijn die goed opgelost moesten worden. Zogenaamde O.B.E.'s. Ongewenste Bouwkundige Elementen. Een voorbeeld zijn de kolommen op de hoek van de woonkamer. Door ze te verpakken in de juiste materialen, gecombineerd met de vloer en gordijnen, wordt het hoog geplaatste appartement veel meer gegrond. Terwijl de prachtige skyline wel zichtbaar blijft. 

Een andere uitdaging was het verplaatsen van de keuken naar waar de bouwer een slaapkamer gepland had. Na veel uitzoekwerk en overleg met de projectontwikkelaar is het gelukt de keuken daar te plaatsen. Ook het onzichtbaar plaatsen van airconditioning in alle ruimtes en het onzichtbaar wegwerken van de bijbehorende leidingen en techniek is iets dat wij graag bedenken. Juist deze details naadloos integreren zorgt voor dat luxe woongevoel. 

Meer interieurontwerpen voor appartementen in Rotterdam vind je hier

Leave a Reply 0 comments