Interieurarchitect definitie

Wat is een interieurarchitect?

Een interieurarchitect is iets anders dan een interieurontwerper of interieurstylist. De titel is net als die van architect beschermd. Daarnaast is de scope van een interieurarchitect is een stuk breder. We kijken als interieurarchitecten meer naar "de architectuur" van de ruimte. Wat de ruimte wil. Je kan het vergelijken met een architect. Gechargeerd gezegd richten wij ons vooral op de binnenkant van een gebouw, terwijl de architect zich op de buitenkant richt.

Wat heb jij daar aan?

Een interieurarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van fijn wonen. Van de grote indeling zoals de wanden, vloeren en plafonds, tot en met het laatste kussentje dat het helemaal af maakt. 

Met het inschakelen van een interieurarchitect krijg je dus een heel compleet pakket. Van grote gebaren tot de kleinste details, waardoor het resultaat van het ontwerp veel beter bij je past.

Samen met Marc vorm ik, Sven, daarom ook een perfect team. Ik houd mij bezig met wat er kan, grote zichtlijnen, praktische oplossingen en 'architectuur' binnen de kamermuren. Marc richt zich heel erg op de gebruiker en benadert het interieur vanuit de esthetiek en het gevoel.

Hoe kies je een interieurarchitect?

"Wij van WC-eend adviseren WC-eend" zou je denken. Niets is minder waar. Niet iedereen past bij ons en wij passen niet bij iedereen. Onze methode is heel specifiek en dat moet maar net wat voor je zijn. Om er achter te komen wat bij jou past, hebben we deze blogpost geschreven.

Dit is wat Wikipedia er over zegt:

Nederland
Vlaanderen

>
%d bloggers liken dit: