fbpx

Waarom ik een interieur altijd zo saai mogelijk probeer te maken…

Als ik interieuradvies geef, probeer ik meestal om het interieur zo saai mogelijk te maken. Veel klanten hangen hun muren vol met schilderijen en foto's, en kiezen veel verschillende bijzondere meubels. Het resultaat? Een rommelig en druk geheel waarin allerlei elementen om aandacht vragen. Het is dan mijn taak om het interieur een stuk saaier te maken. Wat van te voren saai lijkt, blijkt achteraf vaak rustig en prettig aan te voelen. 

Saaie wanden

Een grote en makkelijke verbetering is te behalen bij de wanden. Pak er eens een kladblok bij en tel hoeveel elementen er in jouw woonkamer aan de muur hangen of tegen de muur staan. Vast meer dan je denkt! Ik heb er al eerder over geschreven: in het interieur geldt: minder is meer. Hoe moeilijk het ook is om te kiezen tussen al die mooie elementen in je interieur, als je een rustige leefomgeving wil zal dit toch moeten. Je ziet het ook op de foto hierboven. Op de eerste foto hangt aan de korte wand een familiefoto, die op de laatste foto verdwenen is. Toch is het interieur op de laatste foto niet kaal of saai, en mis je de familiefoto niet.

Tip: vergeet ook de ramen niet! Drukke gordijnen kunnen je interieur kleiner laten lijken, kijk maar eens naar de foto hieronder. Een oplossing die je niet vaak ziet is vouwgordijnen, deze zijn vaak bijna volledig weg te werken in het raam, en nemen dus nauwelijks extra ruimte in. 

Saaie vloeren

Ook voor de vloer geldt: hoe saaier, hoe beter. Vooral in een kleine ruimte is het belangrijk om de vloer zo neutraal mogelijk te houden. Hoe meer vloer je kan zien, mooier het is. Wees niet bang om de vloer in een ruimte gewoon leeg te laten! Houd ook rekening met de zichtbaarheid van je vloer als je meubels uitkiest. Liever een bank en een bed op pootjes, zodat de vloer deels zichtbaar blijft, dan meubels die massief op de grond staan. Zo creeër je rust en ruimte in je interieur.

Tip: bij Sitfactory kan je zelf je bank op maat ontwerpen, van bekleding tot pootjes, precies volgens jouw wensen

Op de foto hierboven zie je een mooi voorbeeld van een interieur met een te drukke vloer. In het appartement is een gietvloer gelegd, een heel rustige vloer dus. Maar doordat de eigenaren drukke vloerkleden hebben gebruikt, oogt het appartement kleiner dan nodig is. In het nieuwe interieurontwerp is gekozen voor één vloerkleed in de neutrale kleur antraciet, waardoor de oranje bank veel beter tot zijn recht komt. Doordat de open planken zijn vervangen door een inbouwkast is ook de wand rustiger geworden, terwijl er juist meer opbergruimte is in het nieuwe ontwerp.

Gewoon proberen!

Weet je niet zeker of een saai interieur wel iets voor jou is? Of ben je bang dat je huis ongezellig of steriel oogt? Probeer het gewoon eens! Haal zo veel mogelijk decoraties van de muur, en laat alleen hangen wat je het allermooist vindt. Berg de rest van je decoraties op een veilige plek op, en wissel na een paar maanden. Groot voordeel is dat je ook zelf de decoraties weer ziet hangen, omdat er elke keer iets anders aan je muur hangt. 

Leave a Reply 0 comments