fbpx

MAKE OVER: In 7 stappen je huis een luxe uitstraling geven

​Hoe ziet jouw woonkamer er uit? Al snel een rommeltje? Met deze zeven tips geef je je interieur een nieuwe, luxe uitstraling!

1. Verplaats...

Om alles een frisse look te geven, is het slim om al je accessoires, boeken, vazen met bloemen, etc. ​weg te halen van alle horizontale oppervlakten in het zicht. Van bijzettafel tot boekenkast. Haal het leeg. Heb je alles om je heen verzameld? Doe dan de kasten open om te zien wat je nog meer hebt. Geef alles een nieuwe plek. Berg de rest op.

2. Maak impact!

Luxe interieurs met een mooie uitstraling hebben vaak één of een paar grote items. Dus: Liever een paar grote items, dan meerdere kleine accessoires.​ Hoe? Denk aan alle boeken op kleur sorteren, Kies een mooie vaas en laat die tot z'n recht komen door alles eromheen leeg te houden. Etcetera.

3. Minder bloemen?

​Jep. Minder bloemen. Liever een paar mooie geplukte bloemen dan een grote dure bos van de lokale bloemist. Loop eens rond in je tuin, er staat vast wat tussen.  

4. Ruim op!

Haal je aanrecht eens leeg. Berg al die ​flessen olijfolie op en zet ze nooit meer op de afzuigkap. Alles dat overblijft omdat je het dagelijks gebruikt kun je mooi decoreren op een schaal of plateau.

luxe uitstraling begint bij andere bloemen

5. Maak van je salontafel een eyecatcher.

​Zonder wat aan de salontafel zelf te doen, kun je toch eenvoudig een eyecatcher van je salontafel maken. Een koffietafel boek doet heel veel. Heb je dat niet? Selecteer dan een stapeltje boeken die mooi en interessant zijn. Of een mooie interessante vaas met een enkele bloem er in. Wellicht op een leuk plateau. Met een paar mooie kaarsen. Of ze nu duur zijn, of van de Xenos komen maakt niet zo heel veel uit. 

6. Je bank van de muur!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Houd die bank iets los van de muur. Nee, je huis lijkt niet kleiner. Juist een luxe, ruimtelijke uitstraling. En op de bank wordt het juist knusser omdat je minder verloren zit. Dit is echt iets waar iedere interieur designer het over eens is. Bijna altijd die bank van de muur. Hoeveel? Dat kan 10cm zijn. Maar soms is een meter of zelfs twee beter.

luxe uitstraling gecreëerd met de bank los van de muur én een paar mooie items op de salontafel

7. Hoge gordijnen.

Vaak zie ik bij mensen de gordijnrail net boven het raam lopen. Wanneer je je huis groter wilt laten lijken, kun je in plaats van de bank tegen de muur beter gordijnen tot het plafond nemen. Zijn je gordijnen nog helemaal goed? Weg gooien is uiteraard zonde. Je kan ook een strook aan de onderkant aan de gordijnen laten zetten. Het liefst een grote strook van bijvoorbeeld een meter hoog.

Meer weten? Onze stijl specialist komt graag bij je langs. ​Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 010 340 0510.

Meer interieur make-over tips?

Laat dan hieronder je naam en email achter en je ontvangt ook nog gratis de nieuwste versie van het (ver)bouwen handboek.

There are some problems with the configuration of the opt-in shortcode

Leave a Reply 2 comments