fbpx

Housewarming Party Tips!

Met deze 12 housewarming tips kun je de klok rond! 

Het team van Masters of Interior Design is vertrokken, de laatste spullen zijn op hun plek gezet en je huis is klaar: tijd om het in te wijden met vrienden, familie, hapjes en drankjes! Je denkt aan een klein housewarming feestje: niet te veel mensen, wat lekkere wijn en wat eenvoudige hapjes. Maar al snel breidt het idee zich uit... Want als je die en die uitnodigt moet die ook komen en als die komt moet je ook Cola light kopen, want ze drinkt geen frisdrank met suiker. En een thema zou misschien ook leuk zijn. Of een cocktailparty, of...

More...

In onze hoofden beginnen alle feestjes klein en worden ze uiteindelijk soms heel groot. Binnen de kortste keren is het feest in je hoofd zo groot geworden dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Met deze handige tips organiseer je stap voor stap je feestje: van het welkomsdrankje tot… de de volgende ochtend.

01. De uitnodiging voor de housewarming  

Je kunt natuurlijk iedereen apart kaartje sturen voor je housewarming, maar dat is een hele klus. Maak daarom 1 uitnodiging. Fotografeer deze en verstuur 'm per Whatsapp of email. Lekker snel en toch persoonlijk.  

02. Extra versiering of…? 

Leg kleurige kussens op de bank, zet verse bloemen neer en ruim de kamer vanzelfsprekend goed op. Heb je statafels in je kamer gezet voor je gasten? Trek er een hoes overheen en zet verse bloemen of hapjes en drankjes op de tafels om het nog gezelliger te maken.

03. Verbouwen voor de housewarming

Moeten de meubels even een andere plek krijgen voor het feest? Zorg dan dat je wat foto’s hebt van hoe het huis er normaal uit ziet. Of nodig ze meteen een andere keer uit, zodat ze het in het echt kunnen zien. Helemáál leuk natuurlijk!

04. Help! Mijn nieuwe meubels...

Je nieuwe meubels zijn natuurlijk supermooi, maar belangrijker is dat ze ook mooi blijven. Om je tafel te schermen kun je een wit tafelzeil kopen waar iedereen met watervaste stift een leuk berichtje op kan schrijven. Direct een leuk aandenken. 

Enne... Voor het geval je bedacht had de housewarming te geven voordat je meubels er in staan: Niet doen! Dat hebben we eerder meegemaakt en na het feestje konden alle wanden opnieuw geschilderd worden, omdat iedereen daar tegenaan ging hangen.

05. Bereid je hapjes voor

Tijdens je housewarming wil je natuurlijk niet steeds in de keuken staan. Je wil je lekker onder de gasten begeven en de show stelen met jouw mooie stekkie. Maak daarom zoveel mogelijk hapjes van tevoren klaar. Of bestel ze online en laat ze lekker lui bezorgen.

06. Proost! 

Serveer een lekkere cocktail als welkomstdrankje. Tip: vul een champagneglas met een laagje Limoncello, schenk daarop prosecco, een framboosje uit de vriezer als ijsklontje en een takje munt als decoratie. Is érg lekker en ziet er super feestelijk uit.

07. Daar is de koelkast 

Nadat je ze het welkomsdrankje hebt overhandigd bij binnenkomst, zorg je dat je iedereen aanwijst waar ze terecht kunnen en het komt helemaal goed. Zo voelen ook je vrienden en familie zich direct thuis in je nieuwe interieur.

08. Euh ja.. heel erg mooi...

Heb je net je huis helemaal op orde, krijg je bij de housewarming allerlei lief bedoelde cadeaus voor je nieuwe interieur. Wat moet je daar nou weer mee! Je hebt juist net alle prullaria weggegooit en kamerplanten genoeg. Zet daarom vooraf een cadeautip op je uitnodiging. Je hebt vast nog iets op je verlanglijstje staan.  

09. De volgende tour gaat beginnen! 

Jij bent trots op je nieuwe paleisje en jouw gasten zijn ook ongelofelijk nieuwsgierig. Ze kunnen niet wachten om mee te gaan met je rondleiding. Maar doe het wel in groepjes, anders mis je het feest.

10. Kinderfeestje? 

Zorg voor een aparte speelhoek of speelkamer voor de kinderen die komen. Daar heb je de hele avond geen omkijken meer naar.

11. Waarom staat altijd iedereen in de keuken? 

Dicht bij het eten en drinken is één van de populairste plekjes tijdens een feestje. Dus wanneer je ergens heel trots bent op je nieuwe maatwerk keuken, zet je daar het eten en drinken neer. 

housewarming party tips

12. Zijn er nog verzoeknummers? 

Kies op Spotify een gezellige playlist. Of nog leuker: maak zelf een playlist aan en nodig andere mensen uit om hier liedjes aan toe te voegen voor tijdens de housewarming.

Maar pas op: Voordat je weet beginnen de vogeltjes weer te fluiten…

13. Gek op feestjes? 

Organiseer dan eerst een House Cooling Party!
Neem samen afscheid van je oude huis of interieur. Groot voordeel: Hoef je ook niet zo voorzichtig te doen…
En wanneer alles klaar is, is het tijd voor de housewarming!

Hebben jouw vrienden, familie of collega’s de afgelopen jaren "genoeg herinneringen verzameld"? Dan heb je vast nog een mooie aanvulling voor ons housewarming blog. Vertel het ons hieronder!

Weet dat we - voordat we jouw party-tip erbij gaan zetten - wel eerst even uitgebreid gaan testen of ie ook echt de moeite waard is 😛

Leave a Reply 0 comments