fbpx

Geheime interieur tips: 


De 10 interieurgeheimen 
voor een ontspannen huishouden

Deze geheime interieur tips hebben we geschreven omdat in de huishouding de inrichting van je huis meer verschil maakt dan je denkt. Een klant van ons rekende ons eens voor dat ze met een aantal van onze tijdbespaarders 40 uur per jaar meer vrije tijd hadden gekregen. Een volle week extra vakantie! Wie wilt dat nu niet. Vooral details waar je dagelijks mee bezig bent, maar bijna nooit bij stil staat kunnen een groot verschil maken. In dit artikel deel ik 10 slimme tips waardoor kleine dagelijkse ergernissen voorkomen worden.

More...

geheime interieur tip: huishouden plan bord

1. Geheime interieur tips rule no 1:een planbord voor het hele gezin

Een planbord aan de muur zorgt voor overzicht, iedereen weet wanneer hij waar wordt verwacht, en wanneer de ander(en) de deur uit zijn. Als je zo'n planbord meeneemt in het interieurplan hangt hij op de juiste plek in plaats van ergens waar toevallig nog plaats was.

geheime interieur tip: bakjes voor alles

2. Bakjes om de ontbijtspullen bij elkaar te bewaren

Een van de geheime interieur tips die je het meeste resultaat gaat bieden: In plaats van een dagelijks ritueel waarbij je zoekt naar de kaas, boter en pindakaas, kun je ook je ontbijtspullen groeperen in bakjes. Een bakje in het keukenkastje, en een bakje met ontbijtspullen in de koelkast, zodat je in no time klaar bent met het klaarzetten van het ontbijt.

geheime interieur tip: plek voor tas en sleutel

3. Een plek voor je tas en sleutels

In een goed ontworpen huishouden zijn plekken gemaakt voor dingen als je werktas en je sleutels. Alles heeft een vaste plek, zodat je je spullen kwijt kan als je binnenkomt, en nooit hoeft te zoeken als je de deur uit moet. Dit is een van de meest onderschatte geheime interieur tips, maar bedenk je eens hoe vaak dit mis gaat en op wat voor andere items je dit kunt toepassen.

geheime interieur tip: wat te doen met overtollige vaat

4. Extra geheime interieur tips:
Een lade onder de gootsteen voor de overtollige vaat

Als je een vaatwasser hebt gebeurt het ongeveer één keer per jaar dat de machine precies vol is op het moment dat je het laatste bord inlaadt. De andere 364 dagen houd je afwas over, en staat het aanrecht (of erger: de gootsteen) vol met vuile vaat. Om dit te voorkomen heeft een slim interieur een lade onder de gootsteen voor de overtollige afwas. Zo kijk je niet de hele avond tegen je vuile borden aan.

geheime interieur tip: tekeningen van de kinderen bewaren

5. Een vitrinekastje om tekeningen van de kinderen te bewaren

Kindertekeningen zijn natuurlijk onwijs schattig, maar kunnen je interieur ook behoorlijk rommelig maken. Ik adviseer haast in ieder huishouden om een vitrinekastje te maken om de mooiste kunstwerken te laten zien.

iPhone 5 & iPad Mini Dock in Chaparral Wood

6. Een plek voor alle mobieltjes

Er is niks wat je dag zo in de war kan gooien als een lege telefoon. Je weet dat je batterij bijna leeg is, maar je kan het toch niet laten om nog éven het nieuws te checken. In een slim interieur heb je een vaste plek waar voldoende ruimte is om telefoons en andere apparatuur op te laden, zodat je niet steeds naar je lader hoeft te zoeken.

geheime interieur tip: eenvoudig schoon te houden huis

7. Een huis dat snel schoon te maken is

Ik vind het belangrijk dat een interieur snel en makkelijk schoon te maken is. Een goed interieurontwerp is dus een ingewikkelde combinatie: praktisch, mooi, prettig om in te wonen en goed schoon te houden. Huishouden is immers niemands hobby!

geheime interieur tip: postvakjes thuis

8. Een postvakjes-systeem

In mijn vorige blog over de Getting Things Done-methode schreef ik hier al over: een systeem met postvakjes kan je enorm helpen om meer orde en rust in je leven te krijgen. Bijkomend voordeel is dat je je post gelijk kwijt kan als je binnenkomt.

geheime interieur tip: snel opgeruimd

9. Een vaste plek om te spelen en om speelgoed op te ruimen

Speelgoed heeft net als afstandsbedieningen en tijdschriften heel erg de neiging om rond te slingeren. Dit kan je oplossen door één plek in huis aan te wijzen waar gespeeld kan worden, en waar het speelgoed opgeruimd kan worden. Het liefst een plek waar je vanaf de bank niet tegenaan kijkt, zodat je 's avonds kan ontspannen als de kinderen slapen.

geheime interieur tip: vaste plek voor de afstandsbediening

10. Een vaste plek voor de afstandsbediening

Wat is er frustrerender dan de afstandsbediening kwijt zijn, precies als je favoriete tv-programma begint? Een praktische en logische plek voor je afstandsbediening (buiten het bereik van kinderen!) neemt deze kleine ergernis weg. En nee, 'op de leuning van de bank' is geen logische en praktische plek voor de afstandsbediening. Probeer eens klittenband aan de onderkant van de afstandsbediening en de onderzijde van de salontafel!

Auteur: Sven van Buuren, Masters of Interior Design (Sven is gek op organizen en systemen, Marc op de juiste sfeer en beleving raken).

Meer geheime interieur tips? Lees dan het artikel "Ik heb 'm zelf ook" met handige tools die wij zelf dagelijks gebruiken of willen gebruiken!

Zoals je hebt kunnen zien kun je met deze geheime interieur tips en de juiste inrichting van je huis ook je huishouden een stuk eenvoudiger, leuker en makkelijker maken. Zo heb je meer tijd over de echt belangrijke dingen van het leven. 

Welke dagelijkse ergernis kun jij nu direct oplossen met bovenstaande tips? Deel het met ons en iedereen in de comments.

Leave a Reply 0 comments