fbpx

Details maken het interieurontwerp niet af.

Twee weken terug heb ik geschreven over hoe een interieurontwerp tot stand komt. Om wat dieper op het vak in te duiken, wil ik je nu wat meer vertellen over het belang van details.

Als je de vraag stelt wat een oud huis bijzonder maakt, dan krijg je vaak de volgende reacties: “De mooie oude elementen”, of “Het prachtige glas in lood”, “het bijzondere houtsnijwerk van de trapleuningen” of “het gedecoreerde plafond”. Ook reageren mensen over de prachtige vloer. Met mooie fijne details, de aansluiting van de plint op de deurlijsten. De deuren zelf, met prachtig gedecoreerde handgrepen.detail-suitedeuren-glas-in-lood-1

Het is het gevoel

Of mensen weten het niet, “het is het gevoel”. Vraag je door, dan kom je toch steeds weer uit op de details. Dat tovert een glimlach op iemands' gezicht.

iPhone gebruikers hoor je vaak vol lof over hun telefoon. Waarom? De details? Hetzelfde geldt voor premium automerken. Kleding. De details maken het af. Die blijven je bij. Sterker nog, zoals Charles Eames zegt: “Details are not the Details… They make the design.

detailsarenotdetails_eames_design

Het belang van details

Hopelijk heb ik nu wel duidelijk gemaakt heb hoe belangrijk detailleren is. Zelf kan ik helemaal gelukkig worden van mooie details. Ze zijn heel persoonlijk, ze geven aan dat er aandacht besteed is aan iets. In interieurarchitectuur kun je details vinden in heel veel verschillende dingen. Ik stip er hier een paar aan.

Details in interieurarchitectuur

Het kunnen dingen zijn die iets net wat handiger in het gebruik maken. Een verborgen kastje bij de deur, een slim vakje voor je post. Dat soort elementen. Details vind je ook terug in de afwerking van meubels. Een pootje dat handgemaakt is. Een kastinterieur in een mooie hoogglans kleur (alleen voor jezelf). De manier waarop een deur sluit of een opklapbaar blad terugvalt. De mooie kraan als juweeltje op je keuken.f53a7b3e335c7f8c552c12bf98ad98ba

Ook in minimalistische ontwerpen zitten veel details. In een eerste oogopslag zou je denken dat er een hier een algeheel gebrek aan is. Maar kijk je verder dan zie je hoe vernuftig dingen opgelost zijn in heel fijne details.

Wat is een mooi detail in jouw interieur?

Vertel hieronder meer over jouw favoriete elementen in jouw huis of een plek waar je geweest bent.

De mooiste details hebben we bewaard voor onze Details Pinterestpagina.

Leave a Reply 0 comments