fbpx

De populairste soorten douchewanden en -deuren

Glazen douchewanden en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten glas. Hier overlopen we de populairste soorten: helder, gezandstraald en gelaagd glas.

Helder glazen douchewand

Met helder glas creër je een extra ruimtegevoel want het lijkt alsof de badkamer niet wordt onderbroken. Het is ideaal voor een kleinere badkamer waar er geen raam inkijk heeft op de douche. Wil je iets meer privacy opteer je beter voor gezandstraald of gelaagd glas.

Voorbeeld helder glazen douchewan

Gezandstraald glas

Met zandstralen kies je voor een unieke glazen douchedeur op maat. Het heeft een mat uitzicht en zorgt dus voor meer privacy. Er zijn twee opties: je kan het volledige oppervlak laten zandstralen of slechts een gedeelte. Op die manier kan je eveneens patronen, logo's,... laten aanbrengen in je glazen douchewand. Zo bepaal je zelf de verhouding tussen tussen transparant versus niet-transparant.

Gelaagd glas

Een laatste optie is gelaagd glas. Het geeft zijn naam gekregen omdat er tussen twee glasbladen een film wordt aangebracht. Een bekend voorbeeld hiervan is melkglas. De transparante folie krijgt bij melkglas een witte kleur waardoor het uitzicht verandert. Het resultaat is wit glas. 

Meer opties?

In plaats van transparant of wit kan je ook kiezen voor andere kleuren. Gekleurd glas zorgt voor een gedurfd accent in de badkamer.

Inloopdouche

Bij een open douche ruimte gebruik je een glazen wand als afsluiting maar is er geen deur. Hierbij kan je nog kiezen om het glas tot aan het plafond te laten doorlopen of niet. Het grote voordeel is de prijs. Daarnaast is het gemakkelijk in gebruik en in onderhoud. Let wel op: je zal je badkamer beter moeten verwarmen doordat je doucheruimte steeds open blijft.

Voorbeeld inloopdouche

Gesloten douche

Een tweede mogelijkheid is een gesloten douche ruimte. Doordat je hierbij gebruik maakt van een glazen deur zal de prijs stijgen in vergelijking met een open douche. De voordelen zijn echter ook talrijk: het vocht blijft binnen, het water wordt beter tegengehouden en het is continu warm in de douche. 

Andere materialen

Naast glas zijn er nog veel meer materialen mogelijk voor je (inloop)douche. Denk aan staal, tegels, betoncire, compostietplaat, zelfs golfplaat kan. 

Leave a Reply 0 comments