fbpx

De kwaliteit van een pijpenlade

Is jouw woonkamer een pijpenlade? Waarom zou je deze lange, smalle kamer er niet lang en smal uit willen laten zien?

Ons advies: Versterk het aanwezige karakter van de ruimte en maak er een kwaliteit van!
Met het ontwerpen van dit Interieur Masterplan hebben we dankbaar gebruik gemaakt van deze ‘pijpenlade’

More...

Een korte rondleiding in wat we bij deze pijpenlade hebben gedaan:

 1. 1
  Enkele deur vervangen voor een dubbele deur. Dat is een fijne binnenkomer. We hebben immers genoeg muur over voor overleg inrichtingselementen. Een groot voordeel van lange wanden.  
 2. 2
  Lang, laag dressoir. Dit meubel zorgt voor verbinding tussen de eetkamer met de woonkamer. Tevens erg praktisch vanwege alle opbergmogelijkheden. Fungeert ook als display voor opa’s mintgroene kastje.  
 3. 3
  Raamzit gecreëerd aan de voorkant in de woonkamer. Omdat we diepte genoeg hebben om een extra functies toe te voegen, hebben we de vensterbank verdiept. Een helder kader rondom verstrekt deze vorm. Bijkomend voordeel: Afstand naar de straat voelt prettiger vanaf de bank.
 4. 4
  Lambrisering over de volledige wand van voor tot achter. We hebben bewust uitsnedes gebruikt voor de schilderijen om zo de aandacht te verdelen over de ruimte. Juist de lege tussenruimte maakt de kamer nog langer.  
 5. 5
  Wandmeubel bij de eetkamertafel heeft dezelfde uitvoering als de keuken. Hierdoor is de verhouding tussen de lange woonkamer en schaal van de keuken beter in balans. Vertrekt wederom de lange kamer.
 6. 6
  De lange wand heeft een accent gekregen bij de opening van de keuken. Hierdoor verbinden we rechts-achterin de pui van de keuken met de openslaande deuren naar de tuin bij de eettafel.  
 7. 7
  Weinig licht is nooit een goede kwaliteit! Daarom hebben we afgerekend één karaktereigenschap van de ‘pijpenlade’. Met ons nieuwe lichtplan lijkt de ruimte nu nog groter.  

Met welke ‘slechte eigenschap’ van jouw huis wil jij voor eens en voor altijd afrekenen? Laat het hieronder weten.
We lossen het graag voor je op met een Interieur MasterPlan. Zo heb jij je huis nog nooit gezien!

Leave a Reply 0 comments