VAN DONKER WIT NAAR LICHT ZWART

Je kunt hier uren kijken hoe de Nederlandse luchten continue veranderen. En daarmee ook de lichtinval in dit bijzondere interieur. Niet alleen het natuurlijke licht is bepalend voor de sfeer, maar ook het kunstlicht. Met 1 tikje op je smartphone heb een compleet ander lichtscenario.

Opbergruimte in appartementen is vaak beperkt, daarom hebben we gekozen voor grote kastenwanden van wand tot wand en van vloer tot plafond. Een absolute wowfactor is het zwevende haardmeubel, uitgevoerd in betonlook gevelplaat. Op deze manier konden we het maatwerk meubel doortrekken op het balkon buiten.

In de hal zijn de badkamer, het toilet, de berging en een tweede slaapkamer ingepakt in een facade van eikenfineer. Door de donkere plint en de indirecte ledverlichting lijkt de volume ingeschoven en te zweven. Voor de garderode is een uitsparing gemaakt door een gedeelte van de slaapkamer in te leveren.

Ondanks de harde materialen zoals beton, glas, steen en rvs voelt dit appartement zeer comfortabel aan.
We hebben namelijk onze Heaven11 spelregel 'Dezelfde kleuren in verschillende materialen' door het hele appartement ingezet.

De kleur zwart is uitgevoerd in de tegelvloer van natuursteen, het houten tafelblad met een onderstel van staal, de kozijnen met transparante, zachte raamdecoratie, de binnenkant van de haard en de flatscreen. Om het harde contrast met de witte muren te verzachten - en zowel kleur als materiaal met elkaar te verbinden - hebben we de tussenliggende kleur grijs toegepast. In de uitvoering van het zwevende maatwerk meubel in metallic betonlook en een decoratieve mat grijze sokkel met schaal. Glimmende grijs zie je terug in de verlichting, de haardlijst en de stoelen. Glas en transparant kunststof verbinden de grijzen uiteindelijk met wit.  

Kun jij deze ontwerpregel ook eenvoudig toepassen? Het antwoord is: Ja. 
Stap 1: Kies minimaal 2 basiskleuren. Ze mogen dicht bij elkaar liggen of ver uit elkaar;
Stap 2: Voeg tussenliggende kleurtinten toe aan je interieur;
Stap 3: Voer ze uit in verschillende materialen. 

Deze #ontwerpregel geldt voor iedere woonstijl. Ben je opzoek naar een zachte, warme sfeer? Kies dan ook voor zachte, warme materialen. Mag het voor jou ook wat harder en strakker zoals het interieur voor dit appartement? Kies dan ook voor harde en strakke materialen.   

Mocht jij ook een vraag hebben over deze Heaven11 ontwerpregel, stel 'm dan in het reactieveld onder aan deze pagina. We reageren altijd! 

Ze hebben hun oude huis met tuin nog geen enkel moment gemist...

>