fbpx

Bank kopen 5 tips

bank kopen waarop op letten

Kom jij eruit met je bank-zaken?
De kans is groot dat jij nu een bank hebt staan die je hebt meeverhuisd vanuit je vorige huis. De bank komt misschien helemaal niet goed tot zijn recht in je huidige interieur. Maar toen een nieuwe bank kopen zou ook zonde zijn geweest.

Voorheen zei je altijd tegen jezelf: “Hij zit nog best lekker hoor” of “Hij kan best nog wel een poosje mee”, maar ook die periode is nu ook voorbij. Herstofferen heb je ook overwogen, maar toen je die offerte zag wist je het zeker: Hier kan ik een nieuwe bank voor kopen!

Maar ja… Als je hem wegdoet; wat moet er dan voor terugkomen? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe bank?

Deze tips zullen deze helpen om een miskoop te voorkomen:

1. Let bij het bank kopen op de kwaliteit van de stof

Heb je kleine kinderen of… Tja, knoei je zelf nog wel eens? Kies dan voor een vuilafstotende stof. Wol is van nature bijvoorbeeld vettig en waterafstotend (en dus vuilafstotend). Veel kunstmatige stoffen zijn ook vuilafstotend.bank-kopen-vuilafstotend

Schijnt er (direct of indirect) zonlicht op de bank? Pas op: bijna alle natuurlijke stoffen verkleuren snel.

Stoffen worden getest op slijtvastheid. Dit wordt uitgedrukt in Martindale. Voor een bank moet je gaan voor een hoog getal.

2. Welke kleur bank? Met dessin of effen?

Welke kleur goed is, is natuurlijk per persoon per ruimte anders. En dan heb je nog 1001 smaken. En daar valt niet over te twisten.

Maar: Op lichte stoffen zie je alles. Voor donkere stoffen geldt dit ook.cached

Neem voor dat je de bank echt gaat kopen de stalen mee naar huis. Je moet de stof  altijd in combinatie met de andere elementen in de ruimte zien. Let ook op hoe het licht naar binnen valt. Dus: test ook altijd bij daglicht.

Ik kies zelf vaak voor een sobere kleur. Effen of met een niet opvallend dessin. Breng de kleur aan met losse kussens of accessoires. Je wilt een bank immers niet over 3 jaar zat zijn.

3. Zitcomfort bank

Hoe word de bank gebruikt? Houd je van een actieve zithouding of meer van loungen? Voor dat laatste heb je iets meer zitdiepte nodig. Ga altijd proefzitten in de winkel.

Pas ook op met een te lage bank. Dat lijkt lekker te zitten, maar als je langer zit krijg je last van de bovenbenen die slecht ondersteund worden.

Denk ook na over of je stevige of zachte vulling wilt. En het type vulling heeft ook invloed op hoe de bank er over een paar jaar uit gaat zien.

4. Afmetingen van de bank

In de interieurzaak lijken banken bij het kopen altijd kleiner dan bij jou in de woonkamer. Dus: onthoud de maten, zet het op de vloer uit hoe groot de bank straks is.

5. Kleine woonkamer?

Kies voor een ranke bank op pootjes. Dan loopt de vloer door en wordt de bank veel minder massief.

Zitten, hangen, liggen, slapen, boekje lezen, filmpje kijken, gamen, of voor je schoonmoeder die op visite komt. Waar jij je bank ook voor gaat gebruiken, deze praktische tips helpen je bij het aanschaffen van de ideale bank voor jouw lifestyle.

Nu ben ik gewoon even nieuwsgierig…
Heb jij wel eens een ontzettende miskoop gedaan voor je interieur?
Ik wel namelijk! Om mijn zithoek helemaal af te maken was ik opzoek naar een mooie, comfortabele loungestoel. Ik had een draaifauteuil gevonden waar we allebei helemaal verliefd op waren geworden. Liefde op het eerste gezicht! Hij voldeed aan alle ontwerpregels… behalve dan dat hij voor geen meter zat. Je schoof altijd onderuit, waardoor je juist een hele actieve zit had. Deze stoel heeft het denk ik 2 weken uithouden in ons huis en toen ging ie al op Marktplaats. Zo zie je maar weer: Eerst functie, dan vorm.

Wat was jouw grooste miskoop? Laat het hieronder weten. Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Leave a Reply 0 comments