Interieurarchitect Sven van Buuren

Sven van Buuren, interior architect

CREATIVITY

Interieurarchitect Sven van Buuren, Ram van sterrenbeeld, is opgegroeid als oudste zoon binnen een ondernemersfamilie. 
Zijn familie heeft hem geleerd dat genieten van het leven goed samen kan gaan met ondernemerschap. Van zijn vader heeft hij zijn ondernemendheid en de honger om over grenzen te kijken. Van zijn moeder heeft hij het gevoel voor esthetiek en vormgeving. Van kleins af aan was hij al bezig dingen beter, mooier of handiger te maken.

"

Mijn familie heeft mij gestimuleerd om te ondernemen, te ontwerpen en te ontdekken.

In 2007 is hij als interieurarchitect afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.Zijn afstudeerwerk was genomineerd voor de Paul Schuitema Award. 

Design Shop

Tijdens zijn studie heeft hij samen met een aantal mede studenten een designshop opgezet. Het was gevestigd in de bekende Passage in Den Haag, recht tegenover de huidige Apple Store.

De designshop was een instant succes. Zo hebben ze de openingsceremonie van de Raad voor de Rechtspraak ontworpen (opening door voor. koningin Beatrix), maar ook drie gigantische kroonluchters voor het Theater aan het Spui. Ook zijn veel adviezen en ontwerpen voor particulieren, kantoren en winkels gemaakt.

Na zijn studie heeft Sven zijn eigen ontwerpbureau gestart. Hij heeft meerdere bekende en onbekende horeca, retail en commerciële projecten afgerond.
Vanaf 2012 heeft hij zich volledig toegelegd op het ontwerpen van  interieurs voor woonhuizen.

On the side

Terwijl Sven zijn eigen bedrijf had, was hij ook protegé van een van de bekendere Haagse architecten.

Daarnaast heeft Sven in een jaar een ontwerpafdeling voor een interieurbouwer opgezet. 

In 2015 zijn Sven van Buuren en Marc Müskens  Masters of Interior Design gestart. Ze richten zich volledig op het hogere segment particuliere projecten. Samen hebben ze de unieke ontwerp-methodiek die Sven al hanteerde naar een hoger niveau getild. Dit resulteerde in de succesvolle MasterPlan Ontwerp Methode, die ze nu dagelijks toepassen op inmiddels vele honderden interieurs.

Filosofie

Voor zolang hij het zich kan herinneren, is Sven altijd bezig met dingen verbeteren. Dat houdt niet op bij alleen interieurs verbeteren. Ook de manier waarop ontwerpers ontwerpen moest volgens Sven op de schop. Een veel persoonlijkere methode, waarbij de opdrachtgever direct betrokken is, was het concept. Een korte tijdsspanne in plaats van een maandenlang traject is het resultaat. 

Sven kijkt altijd naar het grotere plaatje: "Wat is de essentie van wat de opdrachtgever mij vraagt? Wat is de laag erachter?" Er is altijd een andere vraag achter de gestelde vraag. Vind die vraag, los dat op en je hebt een zo veel beter ontwerp te pakken dan je voor mogelijk hield. Het is zijn mening dat een goed design allereerst functioneel heel goed in elkaar moet steken. Dan pas blijft het mooi. 

Het betekent ook dat hij niet in een vaste stijl ontwerpt, maar dat hij zich makkelijk aan kan passen aan de wensen en de stijl van de opdrachtgever, om dié te verbeteren. Het maakt zijn werkwijze erg persoonlijk en gericht op de beleving van de opdrachtgever. Sven streeft er continu naar om de wereld een beetje mooier te maken. Minder ruis, meer lol. Waardoor jij als opdrachtgever nog beter in staat bent om te doen waar je goed in bent.

Op jouw succes!

>