Sven van Buuren

Interieur architect


From another point of view

Sven van Buuren (1980) bezit een aangename mix van rationaliteit versus zien en benoemen. Hij maakt graag rigoureuze keuzes - niet altijd even voor de hand liggend - maar de consequenties daarvan worden altijd positief benut. 

Voor Sven betekent ‘Living on Your Own Terms’ zijn eigen vrijheid vormgeven om dromen na te kunnen leven. Met zijn optimisme en loyaliteit verzamelt hij graag mensen om zich heen die iets toe te voegen hebben. Aan zijn leven, maar vooral aan het leven van elkaar.  

Op zoek naar het ultieme

Van kleins af aan is Sven al bezig dingen beter, mooier of handiger te maken. Dit natuurlijke talent zorgde er voor dat Sven voor zijn achttiende en aantal innovaties op zijn naam had staan als ontwerper van caravans. In zijn tienerjaren uitte deze ontembare drang naar optimalisatie zich ook in een andere grote passie: auto’s. Honderden tekeningen liggen nog in de kast met verbeterde automodellen. Ook werd de wereld van interieurarchitectuur en stedenbouw stelselmatig door hem onder de loep genomen.

“Alle details samen zorgen voor 
de grootste impact”

In 2007 behaalde hij zijn Masters in Interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Volgens velen de beste opleiding voor interieurarchitectuur. Na een korte leerschool bij een architectenbureau en een interieurbouwer was het voor Sven tijd geworden om voor zichzelf te beginnen, want uiteraard zag hij kansen voor verbetering. 

Ik kijk altijd naar het grotere plaatje: Wat is de laag erachter? Wat is de essentie?"

Creativity is a system 

De traditionele werkwijze én denkwijze moest op de schop. Ontwerptrajecten duurden veel te lang en waren onpersoonlijk. Deze combinatie zorgde ervoor dat vaak de essentie verloren ging en leidde tot ergernissen bij zowel (interieur)architect als opdrachtgever. Daarom bedacht Sven een nieuw proces om tot een beter eindresultaat te kunnen komen. 

Dit proces heeft hij sinds 2015 samen met Marc Müskens doorontwikkeld tot het huidige waterdichte D-D-C-C Systeem. Daarbij gaat het niet meer over hoe het er uit moet zien, maar waaróm het er zo uit moet zien. Met een visie op wat mogelijk is, gebaseerd op functionaliteit en persoonlijke betekenis.

Masters of Interior Design was geboren. 

1997 - 1999

Caravan designer

2002 - 2005

Mede eigenaar LEF webdesign

2003 - 2007

Opleiding Interieurarchitectuur

2005 - 2006

Interieuradvieswinkel Passage Den Haag mede opgericht en gerund

2006 - 2009

Ervaring opgedaan bij twee werkgevers (architectenbureau en interieurbouwer)

2007

Ontwerper afstudeermethode

2007

Genomineerd voor de Paul Schuitema Award

2007 - 2015

Eigenaar Interior Issues

2010 - heden

Eigenaar LinkedIn Interior Architecture Group, 136.000+ leden

2012

Genomineerd voor de Horeca Venuez Best Restaurant Design Award

2016 - heden

Mede eigenaar MoID (samensmelting II + Zoommm)

>