fbpx

5 stylingtips om te voorkomen dat je interieur saai wordt

Op mijn vorige blogpost Waarom ik een interieur zo saai mogelijk probeer te maken kwamen veel reacties. ‘Je wil toch niet in een showroom wonen!' schreef iemand op Facebook. Iemand anders vond een saai huis steriel en ongezellig. In deze blogpost wil ik graag laten zien dat ‘saai' en gezellig in het interieur heel goed samen kunnen gaan. 

1. Kussens en kleden

In mijn blog over het winterklaar maken van je huis schreef ik er al over: door verschillende materialen te gebruiken geef je interieur een warme uitstraling. Denk aan een mooi kleed op de bank, en een paar bijzondere kussens. Met deze kussens kan je je helemaal uitleven: hoe extremer hoe beter. Experimenteer, kussens die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen kunnen later toch een mooie combi blijken te zijn. Het is het mooiste als je ook varieert in het formaat van de kussens, maar gebruik niet te veel kleine kussentjes. Je je kussens beter iets te groot kiezen dan te klein. Waar je de rest van je interieur het beste zo tijdloos mogelijk kan houden, kan je met kussens helemaal met trends van het moment meegaan.

2. Kleuren en vormen

Ook uit de Facebook-reacties: ‘ik heb kleuren en vormen nodig'. Het perfecte middel om kleur en leven in je huis aan te brengen: bloemen. Een mooie bos bloemen maakt je huis gezellig en levendig. In de lente kan je kiezen uit veel verschillende bloesemtakken, dit kost weinig en je hebt er lang plezier van. Probeer met het seizoen mee te gaan: ook in de winter zijn er mooie takken te koop, bijvoorbeeld takken met rode of witte bes. Het is het mooiste wanneer de bloemen de ruimte krijgen, probeer hier ruimte voor vrij te houden in je interieur.IMG_4084-550x366

 

3. Kunst

Een heel persoonlijke manier om je huis te stylen is kunst aan de muur. Als je het leuk vindt om steeds iets anders aan de muur te hebben kan je eens kijken bij de kunstuitleen in je buurt. Wist je dat je vaak ook beelden en andere objecten kan huren? Als je het gevoel hebt dat een kunstwerk echt bij jou en je huis past kan je bij de kunstuitleen altijd besluiten het kunstwerk te kopen. En wist je dat je met de kunstkoopregeling een renteloze lening kan krijgen om een kunstwerk te kopen?

4. Lekker fout

Je mag best iets in je interieur laten wat nét een beetje fout of oubollig is. Misschien ben je erg gehecht aan een item dat eigenlijk totaal uit de mode is, helemaal niet erg, zo geef je een eigen swing aan je interieur. Eigenlijk geldt dit voor alles waar een verhaal of herinneringen aan zitten: spullen die je zelf hebt gemaakt of cadeau hebt gekregen, deze hoeven niet helemaal perfect in je interieur te passen, het is ten slotte jóúw huis.

5. Eyecatchers

Probeer te voorkomen dat er een wildgroei aan cadeaus en souvenirs ontstaat, door te kiezen voor één of twee eyecatchers in je interieur. Geef deze items de ruimte, en wissel eventueel af als je toch graag verschillende spullen wil laten zien. Zo kan je steeds nieuwe combinaties maken en ontdekken welke accessoires het beste bij jou passen.

Hulp nodig?

Wij komen graag langs om je huis in één dagdeel helemaal ‘af' te maken. Meer weten? Stuur ons hier een mailtje. 

Leave a Reply 0 comments