fbpx

5 Stijlloze Styling Tips

Styling is de finishing touch voor je interieur. Je kunt hiermee niet alleen eenvoudig je huis een andere uitstraling geven, het is ook de verbindende factor om een kloppend plaatje te krijgen.

Voor het geval dat je je afvroeg waarom we het Stijlloze Stylingtips noemen:
Of je nu houd je van traditioneel of klassiek, van strak of minimalistisch, of je bent in een gekke bui: Gebruik je fantasie. Interieurstyling is geen hogere wiskunde, maar we er zijn een paar ontwerpregels die jouw interieur hét effect kunnen geven waar je al zolang naar opzoek was!

1. Kussens en kleden

Hoe fijn het ook is om je kamers mooi en netjes te maken, we hebben een portie comfort nodig. Lekker wegkruipen onder een plaid, wegzakken in de kussens van de bank of een zacht kleed waarop je heerlijk kan liggen. Dat wil jij toch ook?

Door verschillende materialen te gebruiken geef je interieur een warme uitstraling. Denk aan een mooi kleed op de bank, en een paar bijzondere kussens. Met deze kussens kan je je helemaal uitleven: hoe extremer hoe beter. Experimenteer, kussens die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen kunnen later toch een mooie combi blijken te zijn. Het is het mooiste als je ook varieert in het formaat van de kussens, maar gebruik niet te veel kleine kussentjes. Je kunt je kussens beter groot kiezen dan te klein. Waar je de rest van je interieur het beste zo tijdloos mogelijk kan houden, kan je met kussens helemaal met trends van het moment meegaan.

Hebben we je al eens verteld over onze Heaven11? Het is onze 'religie'. Eén van deze 11 interieur-ontwerpregels is: ‘Dezelfde kleur in verschillende materialen’. Al is je interieur nog zo uitgesproken, toch zorgt deze ontwerpregel altijd voor eenheid. Bijvoorbeeld een harde grijze betonvloer. Deze kan kil ogen, maar in de juiste combinatie met andere grijze (zachte!) materialen bouw je juist een hele prettige warme sfeer. Wanneer je deze interieurtip inzet zul je direct verschil zien en voelen.

2. Kleuren en vormen

Uit Facebook-reacties: ‘ik heb kleuren en vormen nodig’. Het perfecte middel om kleur en leven in je huis aan te brengen: bloemen. Een mooie bos bloemen maakt je huis gezellig en levendig. In de lente kan je kiezen uit veel verschillende bloesemtakken, dit kost weinig en je hebt er lang plezier van. Probeer met het seizoen mee te gaan: ook in de winter zijn er mooie takken te koop, bijvoorbeeld takken met rode of witte bes. Het is het mooiste wanneer de bloemen de ruimte krijgen, probeer hier ruimte voor vrij te houden in je interieur.

styling bloemen

3. Kunst

Een heel persoonlijke manier om je huis te stylen is kunst aan de muur. Als je het leuk vindt om steeds iets anders aan de muur te hebben kan je eens kijken bij de kunstuitleen in je buurt. Wist je dat je vaak ook beelden en andere objecten kan huren? Als je het gevoel hebt dat een kunstwerk echt bij jou en je huis past kan je bij de kunstuitleen altijd besluiten het kunstwerk te kopen. En wist je dat je met de kunstkoopregeling een renteloze lening kan krijgen om een kunstwerk te kopen? Meer over kunst aan de muur lees je hier.

styling kunst aan de muur

4. Lekker fout

Persoonlijk. Zo moet je interieur zijn toch? Dat je vanuit je hart kunt zeggen: "Dit ben ik!" We hebben nog nooit iemand ontmoet die graag een onpersoonlijk en ongezellig huis wil hebben. Iedereen wil zich kunnen thuisvoelen in hun eigen huis.

Daarom mag je best in je interieur laten wat nét een beetje fout of oubollig is. Misschien ben je erg gehecht aan een item dat eigenlijk totaal uit de mode is, helemaal niet erg, zo geef je een eigen swing aan je interieur. Eigenlijk geldt dit voor alles waar een verhaal of herinneringen aan zitten: spullen die je zelf hebt gemaakt of cadeau hebt gekregen, deze hoeven niet helemaal perfect in je interieur te passen, het is ten slotte jóúw huis.

Stijlloos interieur? Wat is jouw mening?

5. Eyecatchers

Probeer te voorkomen dat er een wildgroei aan cadeaus en souvenirs ontstaat, door te kiezen voor één of twee eyecatchers in je interieur. Geef deze items de ruimte, en wissel eventueel af als je toch graag verschillende spullen wil laten zien. Zo kan je steeds nieuwe combinaties maken en ontdekken welke accessoires het beste bij jou passen.

styling eyecatchers

'Weinig en Groot’ is ook een van de Heaven11 regels. Hoe raar het misschien ook klinkt maar ook kleine interieurs lijken groter met grote items. Groot is altijd indrukwekkend en geeft meer rust. Wil je toch kleine woonaccessoires in je interieur toepassen? Plaats ze dan bij elkaar. Dat heeft meer impact dan verspreid door de hele kamer.

Wil je meer weten van onze Heaven11 ontwerpregels? Volg ons dan op Facebook!

Zoals je hebt kunnen zien gaat styling echt niet alleen over leuke dingetje in je interieur neerzetten. Styling heeft een doel. 
En natuurlijk is het handig als je er een beetje gevoel voor hebt, maar volg onze
interieur styling ontwerpregels en ervaar zelf het verschil.

Welke Stijlloze Styingtip ga jij direct toepassen in jouw interieur? Wat vond jij de beste tip? Laat het hieronder in het reactieveld weten!

Leave a Reply 0 comments